Op de valreep nog even een nieuwe non-valeur in de VVD-fractie: Daniël van der Ree

vanderreeEen raadslid in Amsterdam dat mij opviel doordat hij twiette dat krakers criminelen zijn die achter slot en grendel horen. Dat is liberale taal. Blijkbaar is de man zo op de hoogte van wie er in de gevangenis zit dat ik, de enkele keer dat ik hem tegenkwam op twitter, niet kon nalaten te zeggen: “Zo, op weekendverlof?” Het type heeft mij niet eens geblokt, wat op zich dan wel voor hem zou kunnen spreken.

Daniël van der Ree, betalende “bijbanen”: Eigenaar Glass House Consultancy, Projectmanager bij Plan & Project te Oosterhout – een vastgoeduitmelker, inderdaad.

“Amsterdam” stelt hem de vraag:

Wat hoopt u in 2018 voor Amsterdam bereikt te hebben?

Minder regels en een opstelling die beleggers en ontwikkelaars op de woningmarkt verwelkomt in plaats van afschrikt, een veel groter middensegment op de woningmarkt en een nieuw erfpachtsysteem waarbinnen woningeigenaren niet om de zoveel tijd worden afgeroomd door de gemeente.

Ook zeer liberaal opgemerkt, onverdiend inkomen dankzij gemeenschappelijke voorzieningen in een grote stad komt toe aan “beleggers en ontwikkelaars”. Samen met de SP en D66 dus.
Enfin, de geknipte man om nog even een goed half jaar het eerlijke verhaal te vertellen over hoe Nederland sterk en sociaal wordt.