DENK wil buitenlandse financiering van politieke partijen verbieden

DENK wil een verbod op buitenlandse financiering van politieke partijen. Volgens Kamerlid Selçuk Öztürk is een dergelijk verbod nodig om te voorkomen dat oncontroleerbare buitenlandse belangen de Nederlandse politiek beïnvloeden. “Van de PVV is het bekend dat er lijntjes zijn met financiers uit de VS”, zegt Öztürk in een verklaring. “Zo is de PVV mogelijk een lange arm van buitenlandse belangengroepen”.

Voor de PVV zou een dergelijk verbod een zware klap zijn. De partij drijft voor een groot deel op op bijdragen van extreemrechtse financiers uit de Verenigde Staten. In het verleden heeft o.a. de beruchte racist en islamofoob David Horowitz in de VS geld ingezameld voor Wilders.

Of het voorstel veel kans van slagen heeft is twijfelachtig, maar het is politiek zonder meer een handige zet. DENK is er door o.a. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra van beschuldigd in feite te functioneren als de “lange arm van Erdoğan in Nederland”. Door te pleiten voor een verbod op buitenlandse financiering maait DENK Zijlstra en co het gras voor de voeten weg.

Meer bij DutchTurks.nl