Front National krijgt – letterlijk – klop op Corsica

245-Marine-Le-Pen-en-JMHet probleem van nationalisme is dat het volkomen onzinnig en abstract is. Men is ‘Trots op Nederland’, omdat men binnen bepaalde lijntjes in het zand geboren is. Maar waarom zou alleen het lijntje om je eigen land tellen, en niet andere lijntjes binnen je land? Daarom zijn er ook trotse Friezen, Limburgers, etc. etc. Als ze nu ergens trots zijn op waar men vandaag komt dan is het wel Frankrijk, en vooral leden van het Front National natuurlijk. Maar die liepen tegen een probleempje aan op Corsica, waar bepaald niet minder nationalistische Corsicanen niet op Franse nationalisten zitten te wachten, en er dus een heilzame kloppartij uitbrak waarbij er met traangas gewerkt moest worden om de meute onder controle te krijgen.

A lively altercation broke out at the meeting of Marine Le Pen in Ajaccio (Corse-du-Sud) on Saturday. Several militants, obviously nationalists, were expelled from the room by the police after a fight, according to several journalists present. Tear gas would have been released in the room causing the evacuation of the spectators. (Challenges) (vertaald uit het Frans)

Behalve zoiets als “weg met Frankrijk” werd er echter ook “Weg met de fascisten” geroepen, en dat mogen we wel waarderen van de Corsicanen.