Fractievoorzitter Zeeuwse PVV uit partij gezet

De Zeeuwse PVV heeft het vertrouwen in fractievoorzitter Peter van Dijk opgezegd. Van Dijk is met onmiddellijke ingang van zijn functie ontheven en uit de partij gezet. De fractie verzoekt Van Dijk zijn zetel terug te geven aan de partij. Weinig kans, natuurlijk, nu Van Dijk nog vier jaar lang een riante vergoeding op kan strijken.

Het is een opmerkelijke move want tijdens de verkiezingen in maart was Van Dijk nog lijsttrekker. De afgelopen jaren zat hij bovendien in de Eerste Kamer namens de PVV.

Volgens de Zeeuwse PVV heeft Van Dijk misbruik gemaakt van zijn positie, onder meer door zijn echtgenote in dienst te nemen en geld uit het fractiebudget te ehhh… ‘lenen’. De emoties zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat Van Dijk zijn collega Vincent Bosch in februari met de dood bedreigd zou hebben. Daarvan heeft Bosch vorige week aangifte gedaan bij de politie.

Van Dijk heeft inmiddels gereageerd. Volgens hem zijn het allemaal klinkklare leugens. De voormalige fractievoorzitter dreigt nu op zijn beurt met juridische stappen: “Ze kunnen opstellen wat ze willen, maar er staan echt klinkklare leugens in. Ik accepteer niet wat daar in staat. Alles is gelogen en verdraaid. Het is alleen maar bedoeld om iemand zwart te maken. Ze krijgen een strafrechtelijke aanklacht aan hun broek”.

De PVV verloor in Zeeland twee van haar vier zetels. Net als in vrijwel elke andere provincie speelt de PVV nu tweede viool na Baudet’s FvD.

Bron: Zeelandnet