Bisdom Münster: actieve leden AfD kunnen geen leidinggevende functies uitoefenen in de Kerk

Volgens Klaus Winterkamp, de vicaris-generaal van het bisdom Münster, kunnen actieve leden van de fascistische AfD geen leidinggevende functies bekleden in de Kerk. Het lidmaatschap van de AfD is volgens hem niet te verenigen met christelijke waarden.

Ter rechtvaardiging van zijn standpunt wijst Winterkamp op de inhumane en ondemocratische standpunten van (delen van) de AfD.

Het gaat overigens niet uitsluitend om ‘hogere’ functies binnen de Kerk. Ook iemand die een katholiek kinderdagverblijf leidt, kan volgens de vicaris-generaal geen lid zijn van de AfD: “Ich halte es für unmöglich, dass eine Leiterin einer Kindertageseinrichtung, ein Referent im Bischöflichen Generalvikariat oder ein Caritas-Geschäftsführer aktives AfD-Mitglied sein kann”.

Hulde, uiteraard. Tijd voor de Nederlandse bisdommen ook eens een duidelijk standpunt in te nemen over de verenigbaarheid van het christelijke geloof met het lidmaatschap van Forum voor Democratie.

Bron

Uitgelichte afbeelding: De Sint-Paulusdom in Münster – Door Backscheider – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4634788