Facebook verwijdert groep die extreemrechtse Belgische terrorist steunde + aanvullling

Facebook heeft een groep die de Belgische naziterrorist Jürgen Conings steunde verwijderd. De groep had meer dan 50.000 leden. Volgens Facebook zijn groepen die terroristen steunen niet welkom op het platform: “We hebben deze groep verwijderd omdat het ons beleid ten aanzien van Gevaarlijke Individuen en Organisaties geschonden heeft”.

Het gaat om de groep “Als 1 achter Jürgen”, één van de eerste en grootste steungroepen voor de voortvluchtige naziterrorist. De groep organiseerde het afgelopen weekend ook protestmarsen om Conings te steunen. Een nieuwe Breivik ziet men in die kringen blijkbaar wel zitten.

Volgens de Breiviklovers die de groep uit de grond hebben gestampt is de actie van FB natuurlijk niet minder dan een aanslag op de VVMU (gááááp). In eerste instantie dachten de beheerders van de Facebookgroep trouwens dat hun account was gehackt, wat dan wél weer tot hilarische taferelen leidde:

Bron: VRT

Aanvulling: de steungroep is verplaatst naar Telegram:

Uitgelichte afbeelding: Par MichaelBueker — Travail personnel, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9432612