Burgemeester Utrecht verbiedt demonstratie bij wappierestaurant Waku Waku

Burgemeester Sharon Dijksma heeft een nieuwe demonstratie bij het veganistische wappierestaurant Waku Waku verboden. Demonstreren mag, maar de betogers dienen zich te vervoegen op het Jaarbeursplein.

Dijksma sloot het restaurant maandag omdat het weigert te controleren of mensen de coronacheck app hebben. Gisteren verzamelden enkele honderden asociale gekken, waaronder nogal wat bekende extreemrechtse activisten, zich voor het restaurant om hun ongenoegen over de gang van zaken duidelijk te maken. Dat leidde er toe dat enkele nabijgelegen ondernemingen gedwongen waren de deuren te sluiten.

De gemeente wil een herhaling van die situatie voorkomen en stuurt de asoos en de nazi’s dus door naar het Jaarbeursplein. Om je een indruk te geven van wat daar gisteren rondliep:

Morgen ontmoeten het wappierestaurant en de gemeente elkaar voor de rechtbank in Utrecht. Waku Waku heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de sluiting en wil via de rechter afdwingen dat het restaurant hangende de afhandeling van het bezwaarschrift open mag blijven.

Uitgelichte afbeelding: Duitse wappies – Photo by Markus Spiske on Unsplash