IS hysterie Huizen is inderdaad hysterie

In mijn artikeltje “De IS hysterie regeert” schreef ik al dat het afpakken van paspoorten, in hechtenis nemen van mensen en kinderen ter beschikking stellen van de kinderbescherming op grond van mogelijke emigratie plannen naar een gebied wat ons niet aanstaat niet alleen onwenselijk is maar ook indruist tegen onze rechtsstaat. Het zijn handelingen die voortkomen uit hysterie en hetze. Een ouderwetse heksenjacht waarbij we de vermeende heksen nog net niet op de brandstapel zetten.
In reactie op dit stukje plaatste de om bloed, wraak, bombarderen en uitroeien schreeuwende Bert Schut de volgende tweet:

Gisteren werd bekend dat:

Drie van de vier ouders uit Huizen die afgelopen weekend werden opgepakt omdat ze op het punt stonden met hun kinderen op jihadreis te gaan, komen vrij. De vierde verdachte blijft wel vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Utrecht besloten.

Het Openbaar Ministerie had om verlenging van de hechtenis gevraagd van alle vier omdat ze voorbereidingen zouden hebben getroffen voor het deelnemen aan terroristische activiteiten.

De rechter-commissaris ziet hiervoor bij drie van de vier echter onvoldoende aanwijzingen. Bij de vierde, een man van 34, zijn er wel voldoende ernstige aanwijzingen om hem langer vast te houden. Zijn voorarrest is met twee weken verlengd.

Vandaag is er bovendien bekend geworden dat de AIVD foute informatie heeft verstrekt.

De AIVD schreef dat de kinderen van de twee gezinnen een Nederlands en een Marokkaans paspoort hadden waarop ze kunnen reizen, maar dat is volgens hem niet waar. Ze hebben alleen een Nederlands paspoort. Daarom hadden “minder ingrijpende middelen volstaan”.

Een woordvoerster van de AIVD wil niet op die aantijging reageren. “Wij gaan nooit in op casussen, ook niet in dit geval.”

De advocaat noemt de handelwijze van de autoriteiten paniekvoetbal. “Iedereen denkt dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren en dat ze moeten worden tegengehouden.”

Volgens Pestman is het AIVD-bericht verkeerd geïnterpreteerd. Zo schreef de AIVD alleen dat de twee gezinnen mogelijk wilden emigreren naar het kalifaat. Nergens stond volgens hem dat ze zich ook wilden aansluiten bij de gewapende strijd

Paniekvoetbal, hysterie, hetze en heksenjacht. Nederland wordt geregeerd door extreemidioten.

.

27 gedachten over “IS hysterie Huizen is inderdaad hysterie”

 1. Tien levens de vernieling in gejaagd. Maar daar hoor je het #ikbeneenjood-jankertje met zijn mensen verachtende wereldbeeld niet.

 2. En als je als vrij kleine gemeente je eigen ‘jihadisten’ hebt (of zou het nou zijn of niet, doet er niet toe kennelijk) dan kun je als wat grotere gemeente natuurlijk niet achterblijven hè: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/05/gezin-uit-amersfoort-vermoedelijk-naar-syrie-voor-jihad/
  Ook weer: vermoedelijk.
  Ik vermoed dat er een angstwekkende heksenjacht en haatcampagne door overheid en media gevoerd wordt jegens moslims. Ik weet het wel zeker.

 3. Als burgemeester tel je deze dagen niet echt mee hè als de AIVD jou niet belt met de mededeling dat je je eigen vermoedelijke jihadisten in je gemeente mag laten ophalen.

 4. Dit is dus precies de uitholling van de rechtsstaat waar een hoop mensen voor gewaarschuwd hebben. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Te lastig, afschaffen.

  Heer Schut, ik weet niet hoe het om Uw opvattingen over rechtsstatelijkheid en democratie staat, maar misschien moet U het volgende glaasje Absint maar laten staan als er dergelijke borrelpraat uit komt. Tot nu toe is er geen bewijs dat deze mensen wilden gaan vechten, maar zich eventueel in Syrië wilden vestigen. Waarom? Omdat ze zich langzaam, maar zeker niet meer thuis voelen. En weet U wat, heer Schut? Dit gevoel bekroop me al 14 jaar geleden, toen Bolkestein en daarna Fortuyn en later Wilders hun lelijke mond begonnen te roeren en hun geestelijke pest begon uit te breiden. Ook ik heb het moreel zinkende schip MS Nederland verlaten richting Oosten, al is het slechts 700 kilometer. En ook ik ben van West-Europese afstamming, net als drie van de vier volwassenen uit Huizen.
  Maakt mij dat ook staatsgevaarlijk? Een landverrader? Gevaarlijke gek? Iemand wiens kinderen dan maar weggenomen moeten worden? Zonder steekhoudende aanwijzingen opgesloten? Paspoort afgepakt? Oh, wacht, die ga ik zelf wel inleveren als ik er eens tijd voor heb.

 5. Aha? En wie zijn dan de Duitse Wilders, Fortuyn en Bolkestein? Raar dat ik daar nauwelijks wat van merk.

 6. Het gaat niet alleen om wat mannetjes en vrouwtjes. Duitsland is net zo goed een door en door kleinburgerlijk en racistisch land. Het gaat daar wellicht wat trager omdat er meer fysieke ruimte is. Berlijn is misschien nog een wat vriendelijkere stad, maar in de jaren dat ik er vaak kwam was de omwenteling daar ook al bezig. Daarbij is Berlijn Duitsland niet, kom je wel eens in Beieren?

  Mijn zus woonde in Hannover en woont in Hamburg, ga daar ook eens kijken hoe de verrechtsing gaande is.
  In alle landen is het hommeles, Duitsland niet uitgezonderd.

 7. Onvoorstelbaar.
  De geschiedenis van Lucia de Berk herhaalt zich, maar nu in een hoger tempo.

  Die “we zijn nog niet in oorlog, maar het kan niet lang meer duren” atmosfeer hier lijdt nog eens tot ongelukken.

 8. Mijn vrouw komt uit Beieren en ik kom er dus ook wel.
  En Berlijn is een eiland, dat klopt. Maar dit soort uitwassen heb ik hier nog niet waargenomen, althans niet vanuit het midden van de maatschappij, zoals in Nederland.

 9. Misselijk word ik van jullie betweterige reacties. Want wat nou als er wel een kern van waarheid in het verhaal zit en deze mensen wel met kinderen van plan waren af te reizen naar IS?

 10. O kijk! Nog twee van die frisse figuren die het woord ‘verraad’ net als de fascisten die achter Wilders aanlopen vooraan in de waffel hebben: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3741372/2014/09/06/Nederlandse-jihadisten-zijn-verraders.dhtml
  Binnenkort is iedereen die niet elke dag minstens tien keer zegt ‘moslims deugen niet’ een ‘verrader’, ‘landverrader’ , ‘volksverrader’…
  Net als Frikschoten ooit leveren ook Abouthaleb en Eeerdmans iedere keer weer een zeer zinvolle bijdragen aan ‘het debat’ (lees: ordinaire hetze)….
  Hier het fascistische kalifaat van het geteisem met hun ‘verraad’: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/106051/mei-fascistische-enclave-rotterdam/

 11. @Cornelis, precies de spijker op de kop. Zit ik reeds aantal jaren o.a. op Krapuul mensen die totaal in de ontkenningsfase vastgeroest zijn te vertellen dat ze blinde vlekken voor eigen rechts-extremisme hebben. Het meest idioot-gangbare zeer onbenullig antwoord is dat, sinds jaren, “wil Wilders wat zeggen, weetjewel”. Totaal gebrek aan zelfreflectie. De rest van de wereld heeft het altijd verkeerd. …..Omdat wij Nederlanders blijkbaar zeer exclusief zijn. Afijn.

  @LRD, heb ik het reeds meerdere malen aangegeven – het grootste Nederlandse probleem is dat Wilders wordt Staatelijk-Institutioneel gesponsord daar waar andere landen lessen uit de geschiedenis getrokken hebben. OM ziet nooit iets slecht in zijn daden en TokkieSharia uitspraken en handelingen. Maar goed, wij als natie zijn exceptioneel, toch?

 12. En hun plasje mogen Abouthaleb en Eerdmans (die FOX News als rolmodel heeft) in de krant die een hele ‘sharia-wijk’ bij elkaar loog en gisteren een ‘sharia-belt’….

 13. Wanneer gaat de gevestigde nazi elite eens de extreem nazistische christenen aanpakken? Zijn die niet gewoon naar Israel gegaan om mee te helpen bij de Israelische massa moord in Gaza? Heeft Adolf Schut daar nog een mening over of is zijn bruine derrie welke hij per ongeluk voor zijn hersens verslijt dermate aangetast dat men kan spreken van nazifisering? Heeft gauleiter Schut niet in de gaten dat een anonieme tip er toe kan leiden dat de AIVD in je nek hijgt? En dat door de bemoeienis van de AIVD je hele verdere leven in puin ligt? AIVD waar niemand grip op heeft, die geen enkele verantwoording aflegt over haar daden, die we gevoeglijk de naam SD van deze eeuw op kunnen plakken? Weten de nazi jakhalzen, waar dit land van vergeven is, dat niet of werken zij er van harte aan mee? De vraag stellen is hem beantwoorden…!

 14. Het zal u niet ontgaan zijn, dat onze minister van justitie Ivo Opstelten vandaag een groot haat-offensief heeft gelanceerd tegen de moslims. Het hebben van jihadistische meningen en het uiten ervan wordt vanaf nu aan ernstig bestraft. De minister heeft zelfs aangekondigd een MOSLIM-MELDPUNT te gaan openen, waar islamofobe PVV-ers naar hartenlust moslims uit de buurt kunnen aangeven die verdacht gedrag vertonen, door bijvoorbeeld hun baard te laten staan of in een jurk te lopen. Als zij er bovendien ook nog eens een orthodox-islamitische levensvisie op na houden, en een doorgeladen halal-worst van de HEMA bij zich dragen waarvoor geen wapenvergunning is afgegeven, leidt dat onherroepelijk tot denaturalisatie: Hun paspoort wordt afgepakt, alle uitkeringen binnen de familie worden stopgezet, en indien mogelijk worden er internationale afspraken gemaakt met de kalief in Raqqa voor vrijwillige deportatie naar de Islamitische Staat.

  Lees hier verder:
  http://wp.me/p4ZoXl-C

 15. @RJK,

  Inderdaad, discriminatie is een keuze. Iedereen die anders denkt dan wij moet het land uit. Dat is onze keuze.

 16. Ik had er bijna overheen gelezen:
  “alle uitkeringen binnen de familie worden stopgezet”.
  Let wel: de FAMILIE, niet het GEZIN!
  Dus: Iemand gaat, om hem moverende redenen, op reis naar Syrië. Opa en Oma raken hun AOW, waar in hun werkend leven in NL premie voor betaalden, dus kwijt??

 17. Tegenwoordig is het normaal dat voor ‘Jihadist’ ‘J/jood’ zal worden gebruikt, ter vergelijking. Waar eerder ook ‘Marokkaan’ en ‘moslim’ werd gebruikt.

  Oh, en heksenjachten en hooivorken.

  Word ik niet echt vrolijk van, en dan druk ik mij heel voorzichtig in de vorm van een understatement uit..

  Nog even en ik vlucht uit Nederland weg, ook om dan de bierkelder van Cornelis in Berlijn te kraken. ;-]

 18. Bierkelder heb ik niet, maar je mag best een biertje in mijn kelder komen drinken, hoor.
  Neem wel een zaklamp mee.

 19. Pingback: RTV Noord Holland: geen kakkerlakken maar ‘jihadgezinnen’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.