SP flatert bij Algemene Politieke Beschouwingen

Hoewel cijfers in prognoses in het algemeen niet al te stevig zijn, moet je ze wel hebben. Zo bied je tenminste een indicatie van je alternatieve beleid. De SP verzuimde concreet te worden.

Roemer leverde veel kritiek op maatregelen die het kabinet neemt op het gebied van de zorg en het onderwijs, maar verzaakte om met tegenvoorstellen te komen. Hij zei in ieder geval niet te willen bezuinigen op het onderwijs, maar kon niet aangeven waar dat geld vandaan moet komen.
(Nieuws.nl)

Op deze manier komt de SP over als een luchtfietsende PVV. Wil ze dat ook?

14 gedachten over “SP flatert bij Algemene Politieke Beschouwingen”

 1. “Hij zei in ieder geval niet te willen bezuinigen op het onderwijs, maar kon niet aangeven waar dat geld vandaan moet komen. ”
  Ja, die bezuinigingsideologie zit er goed in. Om de vraag ‘waar het geld dan vandaan moet komen’ te beantwoorden zou je kunnen antwoorden: bedrijven forse vennootschapsbelasting laten betalen, banken laten opdraaien voor de ellende die ze veroorzaakt hebben en het allerbeste: het verzinsel geld waar werkelijk alles en iedereen ondergeschikt aan gemaakt is afschaffen.

 2. Het CDA had zijn inbreng wèl keurig becijferd, maar inhoudelijk was dat pas echt een afgang: 1 miljard erbij voor ‘Veiligheid’ (MIVD/AIVD & OM, dus voor Orwelliaanse aangelegenheden) en dat gaat ten koste van alle kruimeltjes die overal bij elkaar te harken waren. Maar Buma’s prioriteiten zijn in elk geval helder, dat dan weer wel.

 3. Roemer kon het ook zeer kort samenvatten: “Heren, ik denk dat het afgelopen moet zijn met deze spastische bezuinigingspolitiek waar de meeste adepten voor nu in deze zaal zitten.”

  Dit is de discussie die hard in vele Europese landen wordt gevoerd.
  De Europeanen willen beslist af van de bezuinigingspolitiek. Dit is de kern van het boodschap.

 4. Of zou Roemer de beroemde met haar onzuivere financiële transacties, gebrek aan transparantie en NZA-gesjoemel Minister Schippers aan de naad van haar uitspraak “De Zorg is geen bannen machine” vervolgens kunnen vragen: “Bedoelt U hiermee dat de Zorg enkel een rinkelende Kassamachine voor corporatieve (VVD) spelers moet zijn?”

 5. Als alle oppositiepartijleiders met ( relevante )cijfers onderbouwde argumenten konden komen zouden de APB in no time voorbij kunnen zijn, of op zijn minst overbodig.

 6. Die Buma is echt een gladde. Die heeft maar een doel. Het CDA weer groot en machtig maken verder niets.

  Hoe kun je bij zulke figuren een goed gevoel hebben van dat is de man en partij voor mij ?

  En die kweeperen slop (CU) en v.der graai (SGP). Barmhartige bandieten ? Hoe verkopen die dat aan hun “wees goed voor elkander bijbel blah blah” achterban ? Zo lang het maar pro Israel en Amerika is. Verder boeit het ze geen fuck of de bejaarden lijden. Of het milieu vervuild wordt. Zo heeft god het in hun ogen blijkbaar gewild.

 7. De rechtse balletjes tuimelden gisteren in hun hyena-achtige vraatzucht over Roemer heen, even vergetend dat zij ZELF een jaar of twee geleden alle werkenden 1000 euro extra beloofden, dat ze voor banen zouden zorgen en de zorg zouden verbeteren, ondertussen verweten ze Roemer het willen uitdelen van gratis bier?
  ( Ze bedoelen natuurlijk die 6 miljard aan gratis bier die ze jaarlijks uit de AWBZ kas hebben geroofd, dat snap ik ook wel, maar toch….).
  Nee, als het om roven, liegen, bedriegen, lokaas voorhouden en een steen in een worstenvel leveren gaat kan echt helemaal niemand op tegen de hyena’s die ik gisteren in de kamer bezig zag.Hoe bedroevend overigens het optreden van Roemer ook was, en dat WAS het, zo erg als de rechtse balletjes de laatste paar jaar het volk hebben belazerd, daar kan Roemer echt niet tegenop. Bram van Ojik, ik heb me gisteren plaatsvervangend geschaamd.

 8. Roemer is een aardige vent, maar hij mist de politieke hardheid van een Jan Marijnissen. Het was inderdaad tenenkrommend hoe hij te grazen werd genomen en zijn eigen onmacht om het tij te keren. Jammer, want hij heeft geen slecht verhaal. Ik denk dat de SP eens moet beginnen om op links de PVDA niet als een mogelijke medestander te beschouwen, maar een concurrent waartegen ze zich met alle mogelijke middelen moeten afzetten. Als ik de PVDA van vroeger met de SP van nu tegen het licht houd zie ik meer overeenkomsten dan verschillen. De SP moet hier veel meer gebruik van maken in plaats van de ijdele hoop te koesteren om ooit nog in het kielzog van de PVDA de Trêveszaal binnen te varen. De SP heeft op gemeentelijk niveau bewezen degelijk te kunnen besturen. De PVDA is volgens mij doodsbang om ze dit ook op landelijk niveau te laten bewijzen, en zal daar volgens mij ook nooit aan mee werken.

 9. Hebben die 1000 euro mensen die zo nodig VVD moesten stemmen geen zieke kinderen, verliezen die niet hun baan, huis met restschuld en een kapotte relatie. Komen die niet in een verkorte WW en dan in de WWB waar dwang en drang ze wacht. Zien die niet dat de zorg duurder wordt en kwalitatief slechter of zelf onbereikbaar. Moeten hun kinderen niet studeren? Enz. Enz. JSF NEE was het toch 90% van het volk! Ja is wat de VVD doet.

  What goes around comes around.

  Rechts is en blijft de dode tak aan boom der evolutie.

 10. Roemer en SP hebben 10 keer meer socialisme in hun bloed dan de flapdrollen van de PvdA.
  Daarom Roemer dat zullen NOOIT je vrienden worden.

  En de Zorg is o.a. een banenfabriekje voor vergadertygers en managers.

 11. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen de 2e keer dat Roemer een bijzonder zwak optreden etaleert. Wil je terugvechten moet je met cijfers en sluitende argumenten komen en mag je het door een gebrekkige dossier- en cijferkennis niet alleen bij verontwaardiging houden. Dat heeft ie nagelaten terwijl hij van tevoren had kunnen weten dat de vloer dan met je wordt aangeveegd. Onbegrijpelijk dus dat zich dit herhaalt. Dat kun je smaldeel der uitvreters niet kwalijk nemen, alleen Roemer.
  Hoezeer ik ‘m ook bewonder en met z’n ideeën/SP sympathiseer, ik denk dat men zich bij de SP moet gaan beraden over een bijdehanter cq harder politiek leider om de strijd aan te gaan. Want dat laatste zal het steeds meer worden, als het al geen achterhoede gevecht is. Roemer toont aan dat ie dat op beslissende momenten in de politieke arena en voor het oog van kiezers, niet in zich heeft

 12. Men vergeet 1 ding. Het beeld van iemand wordt ook bepaald niet door de persoon zelf, maar ook wat de rest van hem geeft. Kijk er is plotseling wel wat geld voor defensie, missie in Mali, missie in Syrië,nog steeds die stomme nooit goed geteste straaljager, het gebrul van Poetin.(uitbreiding EU, wie is nu de agressor, Rusland, die zijn invloed alleen maar heeft zien afbrokkelen, ook al in gebieden die ze al minstens 200 jaar in beheer hadden, maar voor Oekraïne is geld)Kijk, ik zeg helemaal niet Roemer het goed deed, maar men er was ook een soort concensus over waar we nog wel geld aan konden besteden. Daarnaast de media gingen er ook wel heerlijk in mee. Bij alle programma kon je de gevleugelde uitspraak “Gratis bier”zien.
  Heeft men die PvdA wel eens serieus ondervraag over hun indertijd gemaakte verkiezingsbeloften, die men na dato gelijk bij het oud vuil heeft gezet!
  Nee, voor mij heeft Jan uit Helmond gelijk. De SP moet gewoon doorgaan op lokaal niveau en vroeg of laat komen ze er heus wel, want gezien de uitslagen van de laatste jaren zitten ze alleen maar in de lift. Ze moeten alleen maar bekwame bestuurders kweken!

Reacties zijn gesloten.