Rutte: Wilders kan niet in de schaduw staan van Marokkanen

Vandaag liet Mark Giechelbek Rutte plotseling zijn immer guitige maskertje even vallen om lekker los te gaan op Geert Wilders. Rutte refereerde hierbij aan het “minder, minder, minder”, het debat over “het Marokkanenprobleem”, en uiteraard Wilders laatste proletenvoorstel om moslims in NL een soort verklaring te laten tekenen die doet herinneren aan duistere tijden:

De impact daarvan op Marokkanen in Nederland is „gigantisch”, aldus Rutte. Hij zei tegen Wilders dat die „niet in de schaduw kan staan” van Marokkanen die hij kent en die bij de krijgsmacht werken, jongerenwerker of ondernemer zijn. „Ik heb voor die mensen een oneindig groot respect”, zei Rutte. (Uitgebreid verslag bij VK)

Over Wilders’ plan (uit 2009) om tientallen miljoenen moslims uit Europa te deporteren heeft Rutte het niet gehad, en over zijn rechtse vingerlikcoalitie ook niet. Maar verder toch mooi dat er blijkbaar nog een restje fatsoen bestaat bij de VVD’er.

11 gedachten over “Rutte: Wilders kan niet in de schaduw staan van Marokkanen”

 1. ‘Too little, too late’. Maar hij zou dat Propstra-wijf en die Neerhof voor de eigen groep kunnen vernederen en zijn partij uitgooien.

 2. Het uitspraak van Mark Rutte is een typisch staaltje gepolijst PR-retoriek. Van de Master.

  Een typisch neoliberaal doet een dergelijk uitspraak enkel in het geval dat het helemaal niet anders kan. Omdat hij in wezen door verschillende omstandigheden ertoe gedwongen is. Het is te laat. Het Kwaad is geschieden en het Geblondeerde Kwaad zit lekker in het Parlement te lachebekken zonder zijn financiering te hoeven openbaren. Kijk, dit zou veel beter zijn geweest – financiering verplicht transparante maken – in plaats van algemene schaduwwoordjes gebruik. Geen echte scherpe veroordeling. (Doen VVD-ers onder elkaar toch niet!). Maffia plicht en consensus.

  Kijkt nog ‘es de manier waarop Wilders in het debat Rutte toespreekt – de eerste maakt glashelder dat hij bezig is Nederland etnisch te splitsen, in een zuiver Etnische Oorlog tegen allochtonen/buitenlanders door PVV en ultra-rechtse Sector gevoerd en vervolgens Etnische zuivering in Nederland uit te willen voeren door met zijn aanhang naar “minder,minder,minder” buitenlanders (of dit wat hij ter plekje gekozen heeft om te deporteren – feit die door hem in meerdere landen aangekondigd is en nooit in Nederland juridisch vervolgd) te doen uit Nederland verwijderen. Wilders/PVV hebben dit nooit stiekem gehouden – ze willen Etnische zuivering en dit feit is bekend bij de OM, Justitie, de Nederlandse overheid en Premier Rutte. Dan zou je een scherpere reactie en veroordeling verwachten, toch?

  Kikt u vervolgens wat onze “grote democraten” aan het doen zijn – schaduwspel spelen. “Tis nie anders, he?”
  (Hoort u ook iemand die zich graag politicus noemt nog enige reactie hierop geven? Nee hoor, iedereen is gevat door de algemeen spastisch Etnisch realiteitsontkennings reflex.)

 3. Eigenlijk is de Ariersverklaring van Wilders/PVV zuiver bedoeld om de Nederlandse maatschappij in twee te doen splitsen met het oog op Etnische zuivering.

  Daar had ik liever Mark Rutte (de Premier van Alle Nederlanders!) over gehoord. Die Rutte was zoals gebruikelijk precies op dit moment afwezig.
  VVD aangelegenheden.

 4. Vooropgesteld, ik heb helemaal niets met Rutte, noch zijn politiek, maar de respons op Wilders kan mijn waardering wel wegdragen. Menigeen (hier) vindt dat Rutten ‘m niet hard genoeg aanpakt, maar de sneer die aan het eind wordt uitgedeeld: ‘kan niet in de schaduw staan van, is een snoeiharde hoek. Je kunt het uitleggen als neo liberaal complot oid, maar Rutte ontwijkt heel handig het conflict -waar dat onderkruipsel áltijd op uit is, zonder z’n boodschap in te slikken en zonder één onvertogen woord in de mond te nemen, aan het slot van z’n betoog de rat voor ieders ogen feitelijk af te zeiken als dom en lui.
  Dat blijft hangen.

 5. Wat uit het “succes” van Wilders en vooral uit de apathie van de rest van de politici voortvloeit is dat alle Nederlandse instellingen op alle niveaus beginnen hetzelfde arrogantie te vertonen en de burgers te minachten. Deze soort gedrag komt afvloeien van boven af. kijk wat ze met de ouderen binnen de neoliberale “zorg” verrichten. Om je van te schamen.

  Misschien ie het tijd dat we VVD-ers gaan overal minachten.

 6. Rutte had veel harder tegen Tante Greet moeten zijn, maar in zijn achterhoofd spelen de TK verkiezingen van 2017 mee. Misschien heeft hij Tante wel nodig voor het vormen van een coalitie, dus de handrem erop.Jawel, Rutte is een opportunist en pragmaticus tegelijk.
  Stel dat Wilders premier wordt. Zal hij dan Rutte c.s.uitnodigen voor een gesprek? Dacht het niet. Wilders is paranoïde,vertrouwt niemand,heeft een olifantsgeheugen en vergeet dus nooit wat zijn vijanden over hem hebben gezegd.

 7. Binnen zo’n 2e kamer weet iedereen wel wie onze blonde leidertje is, maar moeten er niet eens een stel van die zeikerds van POW nieuws of zo hoe ze ook mogen heten op afgestuurd worden om hem helemaal voor lul te zetten, want is het enige wat zijn tokkie- kiezers begrijpen. Zeer onbeschoft en toch lachwekkend en zijn eigen tegenstrijdige uitspraken voor de voeten gooien. (vb. Moet zijn vrouw niet gemeld worden bij het Polenmeldpunt?)

Reacties zijn gesloten.