Stervenden kunnen doodvallen

De terminale thuiszorg wordt nu ook de nek omgedraaid door Bruin II:

Het voortbestaan van de terminale thuiszorg is in gevaar. Dat komt doordat de Belastingdienst een einde wil maken aan de inzet van zzp’ers, zelfstandigen in de zorg, meldt Nieuwsuur.

Lange tijd heeft de Belastingdienst gedoogd dat thuiszorgorganisaties ook zelfstandigen inzetten, maar volgens de wet mag het niet en daarom is de Belastingdienst het afgelopen jaar opgetreden tegen 1200 zzp’ers. De dienst heeft hen ervan beschuldigd schijnzelfstandige te zijn. Daarom mochten ze niet langer hun werk doen. (nos)

2 gedachten over “Stervenden kunnen doodvallen”

  1. Is dit een goede actie van de belastingdienst? Ik weet te weinig over de werkomstandigheden in de zorg om het te kunnen beoordelen. Maar het zou kunnen dat zzp’ers in de terminale zorg eigenlijk ontzettend worden uitgebuit. Verplegers in ziekenhuizen moeten ook 24 uur beschikbaar zijn. Dat kost wat. Daarvoor hebben de werknemers echter met z’n allen via vakbonden cao’s afgesloten opdat die zorgwerkers een redelijke beloning krijgen.

  2. Lange tijd heeft de Belastingdienst gedoogd dat thuiszorgorganisaties ook zelfstandigen inzetten, maar volgens de wet mag het niet

    Hoeveel duizenden ontslagen binnen de zorg? En hoeveel dwangarbeiders (veelal zonder enig werkervaring) worden er tewerkgesteld, op straffe van korting op uitkering.

Reacties zijn gesloten.