Vandaag gemeenteraadsverkiezingen voor 475K Nederlanders

Je staat er niet bij stil maar vandaag mogen zo’n 475.000 mensen hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen vanwege het samenvoegen van enkele gemeenten per 1 januari 2015. Het betreft ook hier weer een feest voor de democratie:

“Bij gemeenteraadsverkiezingen die in heel het land plaatsvinden zijn er altijd lijsttrekkersdebatten met landelijke kopstukken. Nu is er veel minder aandacht. Sommige mensen hebben niet eens in de gaten dat er verkiezingen zijn.” (NOS)

Uiteraard zeggen deze verkiezingen helemaal niets over de landelijke malaise en mogen we geen enkele conclusie trekken uit de uitslag hoewel het uiteraard voor de hand ligt dat PvdA zwaar op de kloten zal krijgen maar dat heeft dan verder niks met Den Haag of zo te maken. Is lokaal. Verder gaan er uiteraard weer een hoop mensen op de VVD stemmen omdat ze denken dat dat goed voor ze is. Goedgelovig als ze zijn. De PVV wordt waarschijnlijk weer de grootste partij van het universum maar dat heeft uiteraard verder geen gevolgen aangezien de PVV uiteraard nergens mee doet.