Sap moet terug, vindt de “vader” van GroenLinks

Waarschijnlijk moet je redelijk levensmoe zijn om het aan te zien, maar op Politiek24 is vanaf 10.30u de partijraad van GroenLinks te volgen over het vertrek van Jolande Sap.
Bas de Gaay Fortman, die de naam Groen Links heeft bedacht en als merk gedeponeerd heeft voor de PPR en fusiepartners, om te voorkomen dat er zoiets als “Groenen” zouden komen in Nederland, vindt dit te ver gaan en verkondigt dat Sap terug moet komen. Professioneel!

Eerste lijsttrekster (samen met Mohammed Rabbae, die de partij is uitgepest), Ina Brouwer, die zich “altijd al liberaal” noemt – ook dus toen ze de CPN de Kamer uitwerkte in 1986 – en lid is van de PvdA, vindt ook dat Sap terug moet. “Dit is amateuristisch”. Alsof de terugkeer dat niet zou zijn.

Opdoeken is niet aan de orde waarschijnlijk, maar ver kan de ondergang niet meer zijn.

11 gedachten over “Sap moet terug, vindt de “vader” van GroenLinks”

 1. Snel de boodschappen op de markt gedaan. Pantoffels aangetrokken, de open haard aangestoken, bier gecrontroleerd en lay’s chips in nieuwe smaken onder handbereik. De doos tissue’s gevuld en de foto’s van
  partijvoorzitter Heleen Weening, fractievoorzitter in de Eerste Kamer Tof Thissen en Europarlementariër Judith Sargentin op het dartbord geplakt. Heerlijk ochtendje tranendal. Beter dan het kleine huis op de prairie en daarbij moet ik toch ook vaak grienen.

 2. duidelijk Bas de GaaiFortman vindt zichzelf, komende uit een regentengeslacht belangryker dan de leden vd party en zeker belangryker dan het domme kiezersvol.
  Het is deze arrogantie die de democratie omzeep helpt.

 3. Heb helemaal niets tegen Jolanda Sap.

  Nader de nieuws lezend denk ik dat GL (wat dan ook deze naam zou betekenen) zou goed aan doen om eerst af te spreken op welke dagen van de week of maand is Jolanda van plan om af te stappen en dan weer op welke dagen van de week en maand is Jolanda van plan om terug te keren.

  Dan is het soap helemaal kompleet en kan altijd nog met groene garnituur geserveerd worden.

 4. Als het een mannen kwestie was had men het aan een overdosis testosteron kunnen wijten …. Maar wat is dit , Verkeerd samenvallende tijden van de maand ??? Opvliegers en Neerdalers ??? overgang ( al dan niet vervroegd )????

 5. Groenlinks opheffen en alle stemmen naar de SP, PVDD, PVDA en voor de rechtsen onder hen zoek het maar uit.

  Die elitaire mutsenclub van alfaopgeleide pseudowetenschappelijke emo figuren.

  Kunduz is en blijft de achiles hiel van dit groen rechts. Het is gewoon puur verraad. Stoer doen met een voor hen zogenaamd moeilijk besluit. Wat een onzin gewoon NEE nooit je voor het karretje van rechts laten spannen dat betekend onherroepelijk doden. En voila doden militairen en dode burgers. En het kost ons dagelijks klauwen met geld. Naief een politiemissie waarbij maar 1 agent meeging en de rest was militair.

  Harde garanties van Rutte ……… Rutte onze vaderlandse trekpop van het grote geld….. Rutte die ook wel Pinokio wordt genoemd….

 6. Han van der Horst gaf een goede analyse op Joop (http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/16359_waarom_groenlinks_zo_verloor/):

  “Linkse stemmers die hun heil zoeken bij zo’n partij, zijn niet gediend van steun aan de Kunduz-missie. Zij zijn om tal van redenen (“Oorlog is nooit een oplosssing”) tegenstander van militaire interventies. Zij twijfelen aan de goede trouw van organisaties als de NAVO of wereldmachten als de Verenigde Staten. Zij verwachten van GroenLinks juist heftige oppositie tegen de Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan.

  Zulke stemmers staan met hun antikapitalistisch hart vreemd te kijken als hun partij voorstander blijkt van een versoepeld ontslagrecht, forenzenbelasting, het maanden zonder AOW zetten van vroeggepensioneerden en andere maatregelen. Zij worden boos als partijleider Jolande Sap al deze maatregelen ook nog eens gretig staat te verdedigen terwijl haar nieuwe vrienden van de VVD, de ChristenUnie, het CDA en D66 wijselijk zwijgen.”

  Daarom moet Sap zeker niet terug en moet eerder de hele ToenLinks-top opstappen.

 7. “one must have a heart of stone to watch it without laughing”

  Vrij naar Oscar Wilde.

 8. Halsema had nog het fatsoen een paar maanden te wachten voordat ze opstapte, maar Sap en partijbestuur buitelen over elkaar heen en steken een vinger op naar de
  driemaal 62.829 kiezers en een beetje voor de vierde gekregen zetel. Bestuur was al verantwoordelijk voor de personele neergang binnen de partij en nu verantwoordelijk voor de gehele neergang van de partij

Reacties zijn gesloten.