PVV en SP in Limburg vreten zich ook graag vol

De Limburgse gedeputeerde Erik Koppe (VVD) heeft enkele weken geleden bewust informatie over problemen bij het WK Wielrennen niet gemeld aan Provinciale Staten. Dat erkende Koppe vrijdagavond tijdens een tumultueuze Statenvergadering over dreigende tekorten bij dit onlangs in Zuid-Limburg verreden WK.

PVV en SP hebben tenslotte maar geen motie van wantrouwen ingediend. De Provincie mag opdraaien voor meer dan 1 miljoen aan kosten voor eten van gasten van het WK.

Grote mond, dikke buik en kletsen met meel in de mond
Lachen toch!
Krijsende PVV en voor-de-man-in-de-straat-opkomende-SP gaan akkoord met gedrag jokkebrok Erik Koppe (ook VVD)

2 gedachten over “PVV en SP in Limburg vreten zich ook graag vol”

 1. Even een paar opmerkingen over dit bericht.

  In eerste instantie betrof dit een bijna integraal overgenomen Telegraaf artikel. Dat kan niet. Daarom heb ik na overleg met 2 editors “dit bericht niet publiceren” in gezet.

  Een andere editor heeft het vervolgens aangepast en wel gepubliceerd.

  Inhoudelijk: de conclusie dat PVV en SP zich graag volvreten vind ik nogal vreemd aangezien het enige wat deze 2 partijen in deze te verwijten valt is dat ze geen motie van wantrouwen hebben ingediend.

  De zin “De Provincie mag opdraaien voor meer dan 1 miljoen aan kosten voor het WK” klopt niet aangezien het project 14 miljoen heeft gekost waarvan 10 procent kostenoverschrijding.

  Graag de volgende keer geen volledige artikelen van andere media overnemen, en graag volgende keer als er staat “niet publiceren”: niet publiceren.

  Bedankt.

 2. Of het enige wat de twee partijen te verwijten valt dat ze geen motie van wantrouwen hebben ingediend is nog maar de vraag.

  Er valt ook te verwijten dat eerdere overschrijdingen op het budget voor het WK door beide partijen door de vingers werd gezien. Wat de totale overschrijding niet 10 procent is maar op dit moment de teller al op 3.7 miljoen staat op een budget van 14 miljoen. Wat neer komt op ruim 26%.

  Of de SP en VVD bobo’s ook hebben mee genoten van van het miljoen aan eten voor hoge gasten is (nog ) niet bekend.

  Wat wel duidelijk is dat de verontwaardiging bij SP en VVD groot is, ook blijkbaar over hun eigen toezicht dat een motie van wantrouwen er toch maar niet komt.

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/wk-wielrennen-vraagt-om-bankgarantie-1-3-miljoen.8503468.lynkx

Reacties zijn gesloten.