Het GL ontslagrecht-standpunt is totaal anders dan dat van D66 WANT…….?

Een interessant “waarom GroenLinks”-stuk van Jorrit Nuijens, fractievoorzitter GroenLinks deelraad Amsterdam Centrum:

Neem ontslagrecht. Andere partijen stellen dat de partij voor ‘versoepeling van het ontslagrecht’ is, en daarom ‘rechts’. Een GroenLinkser zal vanuit de inhoud antwoorden (‘We willen het ontslagrecht inderdaad hervormen, want…’). Een effectievere respons is: ‘GroenLinks is niet rechts, u bent conservatief. U draait uw achterban een rad voor ogen. Wij willen het ontslagrecht versterken en verbeteren. Ons voorstel is dubbel links: het beschermt werknemers, én vergroot de toegang tot de arbeidsmarkt’. Maar GroenLinksers nemen aan dat kiezers heus wel snappen dat we een bedachtzaam, sociaal voorstel hebben. Vandaar ook dat kiezers (en journalisten) denken dat er geen verschil is met D66 op sociaal-economische thema’s. Dat is onwaar en gevaarlijk voor GroenLinks (Trouw).

Nee dit snappen we inderdaad niet. Althans ik niet. Ik ben wel benieuwd wie mij kan uitleggen wat nu dit super-grote verschil is tussen de sociaal-liberale D66 en de sociaal-liberale GroenLinks ideeën.

Dit zinnetje “Een effectievere respons is: ‘GroenLinks is niet rechts, u bent conservatief. U draait uw achterban een rad voor ogen.” lijkt me trouwens helemaal geen effectieve respons, maar dat terzijde. 😀