Bij GroenLinks is niets veranderd

Dat bij GroenLinks, GroenRechts, ToenLinks, of hoe die partij ook moge heten het verval onder leiding van Jolande Kunduz Sap ontluisterend heeft toegeslagen mag als bekend worden beschouwd.
Gevolg: drie magere zeteltjes en een vierde toegeworpen vanuit de lijstverbinding, mevrouw  Sap de (on)verdiende(?) wachtgeldregeling in, aantal plotseling boventallig geworden medewerkers ontslagen, incompetent bestuur opgehoepeld, een onderzoekscommissievoorzittersdrama, een oude knar als blokhoofd in de fractie en de droom van Femke Halsema om minister te worden finaal aan duigen.

Hoe ver kan je devalueren als politiek organisatie?
Heel ver, niet alleen omdat de kiezer de partij in de steek laat omdat je ongeloofwaardig bent geworden maar ook als je als organisatie met een grote mond belijdt dat je het beste voor hebt met Nederland en dat je als politiek orgaan het allemaal veel beter weet dan het klootjesvolk in den lande. Maar dat zelfde klootjesvolk lacht zich een kriek als blijkt dat de kijk-ons-o-zo-geweldig-voorbeeld-functie-hebben nog niet eens in staat is om de interne rotzooi op te ruimen en de veranderingen in de organisatie te ‘communiceren’ naar de overgebleven achterban en pakweg 200.000 kiezers.

Ruim 14 dagen, na het met krokodillentranen uitwuiven van diverse baantjesjagende ‘politieke managers’ mag je nog steeds onderstaande informatie lezen op de officiële site van een waarschijnlijk ten dode opgeschreven organisatie.

zie www. groenlinks.nl  (screeenprints op 20 okt 2012)

Ook heeft Jolande Sap nog steeds de hoofdrol in het theaterstuk
meisje Linda Voortman staat nog te wachten in de coulissen.

Ouwenelen over anderen kunnen ze bij GroenLinks heel goed tot op de dag van vandaag
daar zal aanpassing in fractieleden en portefeuilleverdeling weinig aan veranderen
Een partij die de eigen organisatie niet op orde heeft en dat zo duidelijk laat merken
blijft blijkbaar een te grote broek aantrekken ipv bescheidenheid betrachten
dat wordt op naar 2 zetels (Maurice de Hond) of  < twee.

50 gedachten over “Bij GroenLinks is niets veranderd”

 1. Walgelijk tendentieus stuk, dat even vergeet te vermelden dat binnen de familiekring van Jolande een sterfgeval te betreuren is en ze om die reden nog niet officieel afscheid heeft genomen. Voor dat besluit heeft GroenLinks respect, maar Krapuul moet wederom haar onbegrensde haat jegens anderen maar ten toon spreiden.

  Neem n pilletje zou ik zeggen Krapuul

 2. Ik denk dat het afgetreden partijbestuur voor zijn vertrek en passant ook nog even het vertrouwen in de webmaster heeft opgezegd…

 3. @1
  Hoe respectvol is het om stampvoetend te brullen om ontslagversoepeling en snelle verhoging van de pensioenleeftijd. Je moet toch maar durven.

 4. geen van de reageerders [1-6] neemt ook maar enige notie van de reden waarom Jolande nog niet volledig is teruggetreden en waarom dus de sites nog niet volledig zijn aangepast.
  Tekenend voor het nivo van Krapuul. en dat voor een site dat continue PVV cs de maat neemt, maar zelf geen spat beter is. Triest. En daar laat ik het maar bij wat deze site betreft

 5. @7 Amstel hoeft niet bij een bureau om toestemming te vragen voordat hij ergens over gaat schrijven. Hij schreef dit. Ik vind het wel vermakelijk. Maar ik reageerde er niet op. Ik reageerde op jou. Want ik vind je reacties kinderachtig, zwak en zielig.

  Hoe kun je “ons” trouwens vergelijken met een politieke partij. Hoezo “ons” trouwens. Jij bent “ons”. Jouw stukken verschijnen hier al jaren.

 6. @7
  Hoe respectvol is het om stampvoetend te brullen om ontslagversoepeling en snelle verhoging van de pensioenleeftijd. Je moet toch maar durven.

  Enig idee wat dit inhoudt? Enig idee wat gemakkelijk ontslag betekent? Enig idee wat plotseling uitstellen van de pensioenleeftijd met zich meebrengt? En het dan over respect durven hebben.

  Daar is het gat van de deur, om Komrij blijmoedig te citeren. Doe de groeten aan Keycommissaris/knokploegbaas Leo Platvoet, die een Gouden Dageraad in Liberia voorbereidt.

 7. O kijk H. Groen , de horizontale Toen Linkser verwaardigd het uit zijn ivoren toren naar beneden te treden en het volksch gespuisch van Krapuul toe te spreken …. Toen Toen Links ieder ideaal verraadde en daar hier over gespoken werd wenschte hij zich niet zo te verlagen , maar nu word de erfgename van den Heilige Femke beledigd ..

  Kssst enge Neo-Liberaal terug naar je oorlogssteunende , arbeiders-berovende politiek sterfhuisconstructie …..

 8. @7 “geen van de reageerders [1-6] neemt ook maar enige notie van (…)”
  Ik denk toch echt, dat @1 het daar uiterst fel met je oneens over zou zijn…
  En of het voor het stuk hierboven nou zo relevant was, waag ik ook te betwijfelen.

 9. @8 Ach , voor H.Groen is krapuul slechts een handdoekje waarin hij zijn Horizontaal Toen-Linkse ruksels in kwijt kan .. Volgens mij is dit een van de eerste keren dat hij buiten zijn eigen stukken reageerd …

 10. Geachte heer H. Groen
  Dat het een “Walgelijk tendentieus stuk” is, is uw mening . Ik beschouw dat als een compliment voor een stuk over een website die niet aangepast is aan de feitelijke situatie.
  Inmiddels heb ik naar aanleiding van uw reactie via google kunnen lezen dat Jolande Sap pas op 23 okt afscheid neemt vanwege een sterfgeval in de familie.
  Dat de webmaster van groenlinks.nl of het interim bestuur van ToenLinks piëteit betrachten en wachten met aanpassingen van de website totdat mevrouw Sap daadwerkelijk afscheid heeft genomen is toch echt een lichtelijk onzin redenatie van u. Als u, voordat u uw boze reactie tikt de moeite had genomen om te kijken naar de screenshots hierboven of op http://www.groenlinks.nl dat had u kunnen zien dat mevrouw Sap al wegbonjourt is en mevr Voortman nog ongewis is of ze een plaatsje heeft in de fractie volgens de officiële site van GroenLinks.
  Om het even plat te zeggen: mevrouw Sap wacht met haar afscheid tot 23 oktober maar haar partij niet.
  Graag lees ik uw reactie en vertrouw erop dat uw zienswijze over deze site aangepast wordt aan de werkelijkheid en niet aan uw gekleurde visie over hoe zaken werkelijk bij GroenLinks in elkaar steken.

 11. Engagement is toch de motor bij elke zindelijke partij?
  Het gaat daarna om welke onderwerpen de meeste aandacht krijgen.

  GroenLinks heeft werk gemaakt van duurzaam, veel andere partijen en bedrijven hebben dat nu overgenomen

  De koplopers bij GroenLinks, op dit moment vooral gewone leden in het land, kiezen een volgens onderwerp om daarmee de maatschappij verder te verbeteren.

  Ik denk dat dat “Samen” is. Je ziet dat bij sociale media, de opkomst van steeds meer lokale coöperaties voor duurzame energie. Vaak zijn daar GroenLinksers actief, Samen is het nieuwe Duurzaam.

 12. Groen, misschien, Links ammenooit niet. Im mijn buurt ging de afdeling al direkt plat voor meer koopwoningen en nog meer van dat soort onzin. Binnen de kortste keren keken de bobos over hun net veroverde buurtje uit en dat al in de jaren 80. A propos, een groot deel is al overgestapt naar de PvdA..

 13. @18 Samen GELUL .. Zolang het in de eigen kaste zit misschien , maar mijn autistische zoontje kan niet meer uit logeren want dat is via Kunduz wegbezuinigd … Lente Accoord 😥 , 😥 , 😥 , 😥 , 😥 , 😥 , 😥 , 😥 , De zwakken waar Toen Links voor opkomt ?? Geen Arbeiders , daar pikt men de ontslagbescherming van af , geen gehandicapten , daar Kunduz bezuinigde men aan mee , Wie dan F-in wel ???

 14. @16 en @18 volgens nos.nl en nu.nl zijn het ongeveer 26.000 leden. Een niet verwaarloosbaar aantal van 4 procent minder. Maar desalniettemin procentueel een groot aantal leden. Wat inhoudt dat van de bijna 200.000 stemmers op GL pakweg 15% leden waren. het wordt pijnlijk duidelijk dat het niet benutte intellect en benutte engagement aan de partij is voorbijgegaan dankzij een incompetent bestuur die juist die krachten had moeten horen en bovenal naar had moeten luisteren ten tijde van de grote onvrede van de beiden Kunduz-akkoorden. Wat Bram van Oijk doet is slechts een achterhoedegevecht te noemen. Hij gaat echt niet met 26.000 leden (maal 10 minuten) ouwenelen maar
  voor de buhne gaat GroenLinks de leden die twijfelen over hun lidmaatschap of hun lidmaatschap willen opzeggen benaderen voor een “relatie-vormend gesprek”.

  http://nos.nl/artikel/427610-groenlinks-ziet-ledenaantal-dalen.html

 15. @18 “GroenLinks heeft werk gemaakt van duurzaam’. Klinkt heeeeel mooi. Maar is dat nou echt zo? Legio voorbeelden zijn voorhanden dat lokale GL bestuurders instemmen met minder duurzame of minder groene aanpak. voorbeeld: kolencentrale in Eemshaven. Voorbeeld bomenkap in Amsterdam Oud-West. Voorbeeld: Halsema in een gehuurde hybride rond verkiezingstijd voor de camera’s aankomen maar in het echt rondrijden in een vervuilende 30 jaar oude mercedes oldtimer van boy-lover. Dat zijn de zaken die kiezers onthouden die zijn niet gek! ToenLinks was een voorbeeldpartij met goede ideeën, maar is zeker geen partij die verantwoordelijkheid kan dragen anders dan meedoen met een neoliberale koers. zie bv Maarten van Poelgeest met zijn erfpachtpolitiek in Amsterdam. ToenLinks had nooit mogen instemmen met een Kunduz-missie. Maar meedoen en pochen met het Kunduz-akkoord (zie @20) was en is niet GroenLinks . Dat hebben Nederlandse kiezers wel duidelijk gemaakt.
  Wat rest van deze namaak duurzame partij zijn slechts hopen steen die wachten op een shovel om ze weg te brengen naar een talud in aanbouw voor een nieuwe snelweg ipv van een ruïne die je weder op kan bouwen.

 16. @21 @22:

  En niet te vergeten de gemeenteraadsleden die vrijwel altijd vóór stemmen bij ontruimingen van kraakpanden.

 17. @23 inderdaad!
  Nog een voorbeeld: GL zit in college Amsterdam:
  – weg gratis parkeren voor elektrische autos
  – weg verder plaatsen van oplaadpunten door de gemeente
  – weg aanpakken vervuilende benzinescooters

 18. Geen “logeerpartijtjes ” Bob , Voor gehandicapte kinderen was er een regeling zodat ouders af en toe eens een dag “vrij ” hebben en voor noodgevallen , zoals ziekenhuisbezoek van een ouder , waardoor thuis onvoldoende zorg geboden kon worden .. mijn zoon kan niet bij familie omdat die gewoon de zorg niet kunnen bieden ,,,,

 19. @25 Dat heet bovengebruikelijke zorg, daar zijn we collectief voor verzekerd en daar krijg je na bepaalde toetsing toegang toe.

 20. En die is dankzij Toen Links / Kunduz flink beperkt !! Mijn zoon heeft recht , maar de zorg is wegbezuinigd .. , net toen wij er na 2 jaar wachtlijst eindelijk eens gebruik van konden maken … Nu dus weer de molen in , want de zorg die we hadden is 500 meter over de gemeentegrens en de zorg MOET nu binnen de gemeente geboden worden … Dat die veel verder is ach , t’is maar een autistje he …

 21. @28 Ja, inderdaad het wachten is tot de gemeenten blindedarmoperaties aan het WMO loketje moeten gaan uitvoeren, misschien dat dan wat ogen open gaan.
  En een bruggetje terug naar het topic GL heeft verzuimd Rutte ter verantwoording te roepen maar hem in plaats daarvan gefaciliteerd om dit soort krakkemikkig beleid voort te zetten en hem sterker te laten worden, en bedankt.

 22. @28 Is Rutte er sterker door geworden? zijn kabinetje is gevallen, Hij is door de mand gevallen. En moet nu dankzij de strategische stemmers met de partij die het slechtste voor Nederland is gaan samenwerken.

  Of we Ruttetutte 2 krijgen is voor mij nog geen uitgemaakte zaak. Samsom heb ik nog iets hoger zitten dan zijn na-de-verkiezingen-altijd-al-gezegd-nieuwe-critici

 23. @30 , er is maar hoogstens 4 jaar baantjesmachine voor de PvdA en al moeten ze daar héél ver voor vooroverbuigen , ze zullen het doen .. De PvdA zal hoogstens een ruggegraat krijgen als de VVD crasht in de peilingen en dus net zo van de PvdA afhankelijk is als de PvdA van hun … En je kan zien wat de PvdA en haar ” vakbond ” al heeft opgegeven over de laatste jaren .. Arbeiders en zwakken zijn voor hen slechts wisselgeld ( of leuk in propagandafilmpjes )

 24. Meneer Groen?
  waar is uw reactie?
  het is 21 okt en of op http://www.groenlinks.nl kunt u (nog steeds) zien dat mevrouw Sap al wegbonjourt is en mevr Voortman nog ongewis is of ze een plaatsje heeft in de fractie volgens de officiële site van GroenLinks.
  Mevrouw Sap wacht met haar afscheid tot 23 oktober vanwege nare omstandigheden in haar privé leven maar haar voormalig partij(tje) ToenLinks heeft daar geen boodschap aan.
  Cru niet?

 25. @30 – Zoals ik het zie had een beetje oppositie hem eens flink aan moeten pakken over de hele vreselijke gedoogconstructie na de mislukte 7 weken Catshuis.

  In plaats daarvan hebben ze hem in de gelegenheid gesteld om ongegeneerd met z’n zootje door te gaan met uiteindelijk deze verkiezingszege als gevolg. Wat mij betreft is -ie mede dankzij GL stevig in het zadel gebleven.

 26. @31 & 33 Gek genoeg blijkt dat een groeiend deel van de bevolking (volgens Maurice de Hond) Markio Rutte en zijn partij ziet zitten. Ik kijk daar met ongeloof en afgrijzen naar.
  Ik begrijp het echt niet.
  We kunnen grappen maken over de groei van de VVD omdat Rutte zijn mond niet open doet, maar het is hemeltergend dat een dergelijke nonvaleur goed ligt bij een groot gedeelte van de bevolking. Zijn er zoveel masochisten onder ons?

 27. [ Zijn er zoveel masochisten onder ons?]

  Op de een of andere manier Amstel zijn mensen bereid de kant van de moordenaars te kiezen.
  Denken dat ze aan de goede kant van de streep staan, veiliger zijn, bij de overwinnaars zullen horen, als ze de kant van de macht kiezen.

  Misschien zijn mensen helemaal niet zo sociaal, en nog steeds een soort holbewoners die elkaar de hersens gewoon inslaan. uit overlevingsdrift.

  En er is al heel wat geschreven over sexualiteit en onderdrukking..

  http://www.criterion.com/films/532-salo-or-the-120-days-of-sodom

 28. @34
  Het grote legioen van minder-dan-middelmatigen herkent zich volledig in Mark Rutte.

  @35
  Oef, die film van Pasolini is erg ongezond. Ik herinner mij al te goed hoe ik over iemand heenstapte die voor mijn ogen flauwviel bij de uitgang van de bioscoop (was niet de enige, wel de enige over wie ik heenstapte…)

 29. @34 – Het heeft volgens mij vrij weinig met masochisme te maken, maar vooral met de kuddementaliteit, die in de Nederlander historisch gezien al zeer diep lijkt te zitten.

 30. Half Nederland wil af van GroenLinks

  Maar zakkenvullend GroenLinkser Europarlementariër Bas Eickhout blijft positief

  We moeten ons richten op die 36 procent die bestaansrecht zien voor GroenLinks, dát zijn immers onze potentiële stemmers. Als we al die mensen ervan kunnen overtuigen om op ons te stemmen, zijn we met zo’n 55 zetels verreweg de grootste partij van het land.”

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/half-nederland-wil-af-van-groenlinks-partij-onaangedaan/SrZlju!N0uMh2GZ9vNLM/

 31. @34, er wordt steeds bewezen dat de peilingen met vele procenten naast kunnen zitten.
  Daar lat ik me niet over verbazen.

  Naast het feit dat het praten van Rutte nadelig voor de VVD blijkt te zijn.

  Met de peilingen is het wie de muziek betaalt en bestelt.

 32. @38 – Als – ik zeg het maar even bij – niet-GL-aanhanger, geloof ik dat de cijfers uit dat onderzoek weinig zeggen. Het bestaansrecht van een partij wordt immers niet gedefinieerd door wat het gehele volk wil. Genoeg politieke partijen zouden een dergelijke enquête, vrees ik, niet overleven. Voor de meerderheid van het volk hebben veel partijen, die men zelf niet stemt, immers geen of nauwelijks “bestaansrecht”.

 33. Meneer Groen?
  waar is uw reactie?
  het is 22 okt en op http://www.groenlinks.nl kunt u (nog steeds) zien dat mevrouw Sap al wegbonjourt is en mevr Voortman nog ongewis is of ze een plaatsje heeft in de fractie volgens de officiële site van GroenLinks.
  Mevrouw Sap wacht met haar afscheid tot 23 oktober vanwege nare omstandigheden in haar privé leven maar haar voormalig partij(tje) ToenLinks heeft daar geen boodschap aan.
  Hard gelag voor mevrouw Sap. Het overgebleven partij(tje) bestuur doet morgen een obligaat afscheidgelul praatje met veel complimenten, grappig bedoelde anekdotes en succes in je volgende carrière move. daarna wat klapzoenen en een boeketje van het Shell station in de handen duwen en dan op naar de partytafels met verantwoorde nootjes, biologische hoofdpijnwijn en onverantwoorde hapjes van de groothandel. De messentrekkers van 14 dagen geleden houden zich een beetje gedeisd tegen de achterwand en de rest van het partijgespuis ontvriend alvast Jolande Sap tijdens de slaapverwekkende toespraak en weet in het toilet ook haar telefoonnummer te verwijderen uit de Groene Telefoonlijst op hun Nokiatje model 2007.

  Ja meneer Groen, zo gaat het in het echte leven. En ToenLinksers willen graag het echte leven omarmen. Zij het wel op afstand.

 34. De heer Groen reageert niet? Zelfs op de dag van het officiële afscheid van Jolande Sap weet de website van GroenLinks niet te melden dat Jolande Sap afscheid neemt.
  Het interesseert blijkbaar weinig mensen bij GL dat Jolanda haar applausje in Den Haag komt ophalen.

 35. Het toedeledokie brieffie van Jolande Sap appelleert aan de zelfoverschatting van een politica die grote fouten heeft gemaakt maar tegen beter weten in het Kunduz-akkoord als hoogtepunt van haar politieke carrière ziet en het volk te dom vindt om het goede van de Kunduz-missie in te zien.

  Het afscheid van Sap is voor GroenLinks geen reden om daar verder aandacht aan te besteden.
  De messentrekkers hoeven niet moeilijk onopvallend op een receptie te doen. De webmaster van http://www.groenlinks.nl heeft het schrijfsel van Sap tussen de berichten op de homepage gezet en dat is het zodat het over een paar dagen al niet meer te vinden is. Volgens diezelfde webmaster heeft GroenLinks slechts drie zetels ipv vier en dat zijn er meer dan Maurice de Hond peilt. Begrijpelijk dat Linda Voortman zich niet druk maakt om een fototje op de website terwijl ze al vanaf 8 okt in de Kamer zit. Wat heeft het voor zin? Helaas voor de vakbondsvrouw die graag carrière maakt in de Haagse politiek heeft ze gekozen voor een partij die vanwege haar neo-liberale standpunten voor kiezers geen bestaansrecht meer heeft. En verdomd! Vandaag kan ik met een gerust hart zeggen: de kiezer heeft altijd gelijk.

 36. @46 bevreemdend dat vakbondsmensen voor carriere bij de Neo-Liberalen kiezen .. zegt een hoop over de verwording van de bond ..

 37. Meer bevreemd me dat een studente die negen jaar op de Universiteit van Groningen rondhing voor Engels en Literatuurwetenschap als 29jarige, bestuurder bij een bond kon worden zonder ook maar zelf ooit met de poten in de modder gestaan te hebben. In mijn tijd werd je vakbondsbestuurder als je ervaring had als arbeider en blijkbaar wat meer in je mars had dan alleen het willen van een opel kadet, een vrouw en op tijd een pot bier. Juffertje Voortman mag dan op veilige afstand hard geroepetoetert hebben als sympathisant van de stakende Schiphol schoonmakers maar dat maakt haar nog geen vakbondsvrouw of volksvertegenwoordiger. Van haar zullen we nog veel horen, want ze wil ze graag doen laten gelden. Maar of ToenLinks en ik daar blij van worden, betwijfel ik.

 38. We zouden het bijna niet opmerken maar Linda Voortman is vandaag weer teruggekeerd in de Tweede Kamer.

  Na het groots gevierde afscheidsfeest van Jolande Sap op 24 okt is glijdt het carrièrevrouwtje Voortman als een slak die een eigen slijmspoor maakt de Kamer binnen. Nu nog heel stil, maar binnenkort kunnen we het raspen horen over
  – Koninkrijksrelaties
  – Sociale Zaken
  – Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  – Binnenlandse Zaken
  Zaken waarvan de studente Engels en Literatuurwetenschappen alles vanaf weet.

  Nu nog een plaatje van haar vier voelsprietjes op haar koppie op de officiële site van ToenLinks en het wachten is op de volgende verkiezingen.

 39. Je kan je afvragen of de wens van ToenLinks voorvrouw om als partij regeringsverantwoordelijkheid te dragen niet een beetje teveel overschatting geweest. niet alleen heeft haar leiderschap terecht ter discussie gestaan en bleek de partij meer verdeeld te zijn dan men ons kiezers heeft doen geloven.

  Zelfs wanneer carrièrevrouwtje Voortman eindelijk eens rondpumpst in de Tweede Kamer mag je toch wel verwachten dat er een guitig fototje van het niet zo eens verse kamerlid op de site wordt geplaatst.

  Arme Linda, je bent er wel, maar volgens je collega’s ben je er niet. Volhouden mop, de tijd zal het uitwijzen.

Reacties zijn gesloten.