De JSF gaat dóóhóóóór (II)

Nou, daar hoefden we niet lang op te wachten, dat antwoord op de vraag wat het standpunt van de PvdA nu zou worden met betrekking tot de JSF; ze zijn na één rapportje namelijk gelijk al om gegaan en zullen voorlopig ook verder gaan met dit project. Volgens de Volkskrant blijkt dit uit bekende ‘bronnen rond de kabinetsformatie’ (ik dacht trouwens dat dit nog steeds de informatieronde was, maar daar heeft ook niemand het meer over. En bovendien gaat de JSF altijd dóór, ook al ligt een en ander – ook niet na het rapport van de Rekenkamer –  zo heel duidelijk, blijkt uit dit artikel op FollowThe Money:

Woensdag kwam naast het rapport van de Rekenkamer over de kosten van de JSF, ook het rapport van onderzoeksinsitituut SEO uit. SEO onderzocht in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wat de JSF aan banen oplevert. Het rapport heeft een pijnlijke conclusie de JSF-lobby: “Het netto werkgelegenheidseffect van deelnemen aan het F-35 programma is maximaal 1.350 arbeidsjaren (270 banen) tot en met 2017. Op lange termijn is het werkgelegenheidseffect nul.”

4 gedachten over “De JSF gaat dóóhóóóór (II)”

  1. Is toch geen verrassing? De PvdA wilde toch geen JSF maar als proef werd er toch wel een aangeschaft, of zo? Of ze wilden het niet, maar er werd wel meebetaald aan proefprojecten? Was toen al een beetje krom voor mij.

  2. Tja , er heeft al een PvdA r een leuk baantje bij het IMF gekregen , dát is corruptie op zijn Nederlands .. De PvdA /VVD / CDA /D’66 baantjesmachine ..

  3. “Op lange termijn is het werkgelegenheidseffect nul.”

    Ik dacht dat die banen juist het aller-aller-allerbelangrijkste argument voor die JSF waren.

Reacties zijn gesloten.