VVD-ratten verlaten massaal het zinkende schip

Niet alleen zeggen de VVD-leden en masse hun lidmaatschap op (je zal maar “lid” zijn van de Firma List & Bedrog en vervolgens geschokt zijn van alle nep LOL), ook heeft 47 procent “spijt van de VVD-stem” (nog meer LOL) en wil 87 procent van de VVD-aanhang dat de hogere ziektenkostenpremie voor rijke graaiers ongedaan wordt gemaakt (en nóg meer LOL) maar gelukkig is de nieuwe VVD-fractie standvastiger:

Aan LOL geen gebrek dus. 😀

En als je de Telegraaf van vandaag nog niet had; ga ‘m halen je lacht je rot.

18 gedachten over “VVD-ratten verlaten massaal het zinkende schip”

 1. Eh, nou de echte graaiers worden naar goed VVD gebruik weer ontzien hoor! De maximale premie is bij 70.000 euro, daarboven blijft almaar hetzelfde. (en 2 inkomens van 35.000 zal ook ongetwijfeld op die 70.000 uit komen, of ik moet me erg vergissen).
  De middenmoot wordt goed gepakt. Kijk hier even voor een berekening van je nieuwe premie – wordt ook rekening gehouden met de komende belastingverlaging. http://www.2013zorgverzekering.nl/1251/inkomensafhankelijke-zorgpremie-loopt-op-tot-482-euro-pm/

 2. Oke, dat klinkt veel beter. Dank voor de informatie, had al gezocht, maar door mij genoemde link was zo snel het enige wat ik kon vinden.

 3. de vraag is of dat beter klinkt

  zelfde link:

  onder de 20.000 euro betaal je nooit minder dan die 255 euro per jaar, boven de 70.000 euro betaal je nooit meer dan 255 euro plus 11 procent van 50.000 euro (is 5500 euro).

  cijfers zonder de de verlaging van de belasting

 4. Volgens de VK
  Volgens cijfers van het CBS verdienden in 2011 circa 5 miljoen mensen 35.000 euro of meer. Dat is bijna 40 procent van de in totaal 12,7 miljoen mensen met een belastbaar inkomen in dat jaar.

  – 40 procent van de Nederlanders zal dus moeten inleveren, oplopend tot 240 euro per maand.

  – 60 procent gaat erop vooruit dankzij de inkomensafhankelijke premie.

  doorgaans zijn dat gezinnen met 2 banen, een eigen huis en 2 kinderen.
  Kijken we dan verder naar de maatregelen rondom HRA en Studiekosten dan is deze middengroep de pineut

 5. Wat niet duidelijk is op welke grondslag het inkomen wordt bepaald waarover die 11% geheven wordt.
  Het scheelt nogal of het over het bruto salaris is met evt bijtelling van de lease auto.

  of dat het over het persoonlijk belastbaar inkomen gaat dus na aftrek van HRA en alimentatie e.d.

 6. @6: Peter:

  Als dat klopt dan moeten de hogere inkomens daar maar bijlappen.

  Een paar duizend euro minder op een half miljoen, is echt van een andere orde dan 150 euro minder op een gewoon modaal inkomen. Die Grootverdieners hebben veel te veel geld over voor jachten, dure autos en huizen en heen en weer gereis voor de lol.

  Trouwens, waarom moet een mens zoveel miljoenen of miljarden bezitten? Wegbelasten en goeie dingen meee doen, derde wereld bijvoorbeeld, hongerende mensen mee helpen, of infrastructuur, ik heb plannen zat.

 7. @8 dat is ook Wat de SP zegt en waarom ze in eerste instantie tegen zijn.

  In deze plannen lijkt het erop dat de middengroep(en) wederom de klos zijn

  Het enige positieve is dat wanneer je ontslagen wordt en na 1 jaar hoge WW uitkering 1 jaar het volgend jaar 80% van het minimumloon ook minder zorgpremie hoeft te betalen

 8. @10: Rosa:

  Inderdaad, en in hoeveel auto’s tegelijk rijden, of in hoeveel huizen tegelijk wonen : )

 9. Ik begrijp volledig de gezinnen die minstens drie auto”s plus een of twee-drie oldtimers bezitten, dat ze met die afschuwelijke, marxistische Rutiaanse maatregelen niet eens zijn. 😉

  Oef, ben vergeten de paard(en)erbij te tellen. 🙂

 10. @12 🙂 Nou eh, ja die paarden hebben het ook niet best tegenwoordig, aangeschaft omdat elk meisje toch ook een paard moet hebben (de waanzin) en nu te duur, dus naar de slager. Groot leed, door domheid.

 11. @13 In Frikandel en kattenvoer , draai je zo’n knol zo naar z’n moer …

  Zo is Kattenvoer trouwens uitgevonden , in de USA om het paardenoverschot ná de invoering van de auto “op te lossen ” .. een soort “ëntlösing des Pfheerdesfrage ” dus

 12. Eentje die ik ergens ken weet van alles een centje te slaan.

  Toen zijn dochter klein en onhandig was, wou de pony niet voldoende springen of had geen zijn de vervende trutje te dragen.

  Toen zei vader: ” Laat me even de stalletje binnen ’s avonds zien” ” Ga jij maar naar huis”

  Later bleek dat de pony een of andere structurele handicap had opgelopen waardoor vader het aankoop bedrag van de verzekering kon opvragen. ” Heb ik het niet voor niets gedaan, die verzekering, hoor! hahahaha”

  Nu vraag ik me af wie deze psychopaat zou willen slaan ivm met de inkomensafhankelijke zorgpremie.

 13. Nog leuker is dat de betrokken (VVD) persoon ziet buitenlanders (dat zijn alle allochtonen volgens hem) alleen in een rol binnen Nederland – als slaven.

  Zo typisch! 🙂

Reacties zijn gesloten.