Chronisch zieken leveren maandsalaris in door regeerakkoord

Waar is nu de “volkswoede”?

De zorgpremie zal zeker niet het laatste struikelblok worden voor het nieuwe kabinet. Dat zegt de CG-Raad, de belangenvereniging voor Gehandicapten en Chronisch zieken.

Die groep, zo heeft de organisatie berekend, levert door het afschaffen van allerlei regelingen de komende periode ongeveer een maandsalaris in op jaarbasis. En dat is voor veel chronisch zieken en gehandicapten gewoon niet te betalen (hart van Nederland).

20 gedachten over “Chronisch zieken leveren maandsalaris in door regeerakkoord”

 1. Roemer verwoorde het zeer goed ,dat indien dit doorgezet word het uitkleden van de awbz ,men na 2014 beter niet chronisch ziek kan worden ,nee men kan beter meteen een pil van dion nemen .Dit kabinet heeft geen enkele schaamte ,ouden van dagen zieken gehandicapten ,zijn inactief daar heeft deze regering niets mee .Ikmag hopen dat er ooit een moment komt dat zij zelf er ooit gebruik van zouden maken .

 2. Geen hypotheekrente terug wegens spaarhypotheek 1,5 maandsalaris , Geen zorgtoeslag 3/4 maandsalaris , geen huishoudelijke hulp meer , en we kunnen het echt niet zelf , ongeveer 3/4 tot 1 maandsalaris .. ga ik er nog vanuit dat alle aftrekposten buiten de Hypotheekrente blijven anders is het nog meer …. 90% kans dat ik eind volgend jaar falliet ben …

 3. @5 Dus? Niet zeuren? Ik vind het een schande dat mensen die hulp nodig hebben, die niet meer kunnen krijgen omdat mensen die echt veel verdienen ontzien moeten worden omdat er anders weer een parelkettingoproer ontstaat.

 4. Laten wij dan een paling oproer beginnen ,maar nee zonder gekheid je vraagt e af wanneer men wakker word .Er komt nog een bezuinegings ronde aan van 5miljrd ,daar hoor je leugen flutte nog niet over aleen dat addergebroed van een ascher zij bij aantreden dat we nog meer konden verwachten .We worden uitgekleed tot op het bot .

 5. @4: Bakra:

  Geen aftrek meer buitengewone ziektekosten, duurder leven, hoger eigen risico ( alsof er voor velen zoals jij en ik nog iets te kiezen vált) et cetera.

  Dat Samsom maar eens een grote bek opentrekt over dit soort zaken, eng pedanterig mannetje dat hij is. Hielenlikker en slippendrager van het Kapitaal, bah
  . Zo, nu kan ik gaan slapen ; )

 6. @ eigenlijk verwacht ik dat Salonsocialist bij ons thuis komt schoonmaken .. of een van die andere randmongolen ( sorry mongooltjes , jullie worden ook gekort dankzij de stemmen van die @#$%^&*() , maar ik weet ff geen betere term ) die PvdA stemde ,,,

 7. @10, zodra Salonsocialist bij jou klaar is, zou je hem langs mij willen sturen, heb echt geen tijd al die schoonmaak door te voeren. Iemand moet helpen. 🙂

 8. @12: Bakra:

  Ze willen geen zichtbaar slechte gebitten laten zien, dus lipjes stijf op malkander. Komt ze nu goed uit.

  Hier lees je ze ook niet meer hè?

 9. @ nu hebben we Catweazle , die vind dat 1 1/2 maand salaris inleveren “wel mee valt ” Als je 1 1/2 maandsalaris per jaar kan missen woon je of superscheef of je zit ruim boven modaal …

 10. Wat is dit een vreselijk a-sociaal verrot kabinet zonder ENIG gevoel voor “normen en waarden”! Glimlachend worden de chronisch-zieken en gehandicapten aan het “gas” (c.q. de pil) geholpen. Dit beleid doet me sterk denken aan een bepaalde periode in Duitsland! Dat is zeker de volgende stap? WAAR BLIJFT DE GROTE VOLKSWOEDE!!!!!!!!!
  Mensen we worden “afgeschoten” door een GEWETENLOOS kabinet dat alleen maar denkt aan hun eigen inkomen en hoe ze de EU kunnen overeind houden met ONS belastinggeld. En denk nu maar niet dat je (eventuele spaargeld) veilig is!!! Ook de euro niet!!!

 11. @16:

  Ach, gaat het weer over de centjes?

  De anderen van Europa vreten jouw geld op? Zij zijn de schuld?

  Leuk geprobeerd, maar je bent een trol die hier al eerder was onder een andere naam.

 12. Het is niet de schuld van “dit” kabinet of welke kabinetten in het verleden dan ook. Het is de schuld van de “domme en a-sociale” mensen die hierop gestemd hebben. Blijkbaar laten deze mensen zich nog steeds leiden door de verkiezingspropaganda en niet door wat de politieke partijen gedaan hebben toen ze op het pluche zaten of in de oppositie. Het leven van de chronisch zieken en gehandicapten wordt steeds mensonwaardiger. Het valt me op dat de overheid en de zorginstanties steeds meer leugens en propaganda de wereld in spuwen hoe goed de “zorg” in Nederland wel geregeld is. Het lijkt veel op de propaganda van de nazi’s over het promoten van concentratiekampen.

 13. Maar waar is nu de volkswoede?
  Ik ben toch zeker geen vvd-er.

  @18 Tja, hoeveel schuld heb je als je trapt in de leugens van politici? Ik zou toch ook zweren dat Samsom oprecht was.

 14. @19. Tijdens de propaganda ronde voor de verkiezingen is niemand oprecht. Daarom, kijk wat ze voorheen hebben gedaan. Op welke partij kunnen we dan nog stemmen? Ik zou het niet meer weten, het minst slechte lijkt mij de SP of GroenLinks, hoewel ik over de laatste steeds meer twijfels heb.

Reacties zijn gesloten.