Markio Ruttio (Firma List & Bedrog): Die Reihen fest geschlossen!

Tijdens het meest overbodige congres ooit door een politieke partij in een niet-stalinistisch land gehouden, heeft Markio Ruttio vandaag opgeroepen tot het sluiten der rijen:

De VVD heeft een ‘knallende ruzie’ achter de rug, maar moet nu de rijen sluiten en aan de slag. Dat zei Mark Rutte in zijn toespraak op het congres van zijn partij in Den Bosch. Over de samenwerking met de PvdA moet de VVD ‘niet verder mopperen’, zei Rutte (NRC).

Er werd dan ook niet gemoppperd door de VVD-leden. De door Telegraaf en Dagelijksedwerg op zo’n hondsdolle wijze gehypte volkswoede in de VVD-gelederen bleek niet aanwezig. De met zoveel kabaal aangekondigde superspeech van de JOVD bleek een mat verhaaltje over dat liberalisme goed is. Wat dat met de VVD te maken heeft werd niet uitgelegd. Eigenlijk was de toon bij het congres gezet toen een 16-jarig jongetje de congresgangers Camiel Eurlings-stijl het “DE VVD WORDT NOOIT SOCIALISTISCH” toeblafte. Daar was men het over eens. Verder was men het eigenlijk overal over eens. Tot zover de individualistische zelf-nadenkende liberalen bij de VVD.

8 gedachten over “Markio Ruttio (Firma List & Bedrog): Die Reihen fest geschlossen!”

 1. De grootste malloot was die man die opstond en voor de microfoon het had over “ik ben een man die op liberale wijze is gepensioneerd en daar heeft de VVD het nooit over”.

  Wie mij kan uitleggen wat op een ‘liberale wijze’ gepensioneerd worden betekent krijgt eeuwige roem op het internet

 2. Wat ook opviel was een moment dat rutte zijn arm op dezelfde manier hield als die genen die in de 40er jaren dat duitse idiaal aanhingen ,ik heb toch echt mijn twijfels ,maar in combine met merkel

 3. Hebben ze inmiddels de instap leeftijd voor lidmaatschap tot 16 verlaagd? Dit is dan een ware Untergang. 🙂

 4. Wat ook opviel was het louwe optreden van de jovd .Ik verdenk de voorzitter van de jovd ervan een deal te hebben gesloten ,ik maak het jullie niet te moeilijk ,maar wil voorrang op de partij ladder .Ja een echte vvd baantjesjager let maar op ,en delegeren kan hij ook al schoof toen hij voor de tv kon komen zijn spiekbriefje door naar zijn vice voorzitter ,want ja je moet wel zorgen voor je populariteit .Met rutte als voorbeeld .

 5. Heb tevergeefs in de pres gezocht maar nergens een citaat van de telegram dat Rutte op het congres van VVD van Josef Stalin gekregen heeft:

  ” Mijn lieverd, ik heb niet voldoende kunnen benadrukken dat Ijzeren discipline in de Partij en alle neuzen in een richting de eerste voorwaarde is voor goed functionering en succes. Kijk goed dat je de meningsverschillen voor Blok gaat zetten.

  Ik vertrouw net als jij in de Lichtende Toekomst.
  Het gaat je goed!

  Jouw goede Mentor,

  Josef Stalin”

Reacties zijn gesloten.