Zalm trapt tegen achillespees Rutte

Schaterlach gaat er met gestrekt been in. De noppen rammen keihard tegen de achillespees van Glimlach die plat op zijn snuit gaat.

De schulden van Griekenland zouden over een paar jaar kwijtgescholden kunnen worden, zodra Griekenland de nodige hervormingen hebben doorgevoerd. Dit zegt VVD-prominent en ABN Amro-topman Gerrit Zalm in Buitenhof.

‘De maatregelen die nu getroffen zijn, hebben geen lange houdbaarheid’, aldus Zalm. Volgens hem is het echter alleen zinvol om over het kwijtschelden van schulden te spreken als de Grieken voortgang hebben geboekt met de hervormingen en weer groeien.

De VV(D) prominent laat zien dat Rutte slechts een Markio is die graag met de grote jongens meespeelt maar zowel met voetbal als met internationale financiën niet mee kan komen.

Zalm laat met slecht één gemene sliding zien dat de huidige VV(D)-leider zo in zijn broekje staat en dwingt hem verder te gaan met ongeloofwaardige verhaaltjes te vertellen die 16 miljoen kritische bondscoaches doorzien en zich daar oranje-blauw aan ergeren.

8 gedachten over “Zalm trapt tegen achillespees Rutte”

 1. Voordat je naar Financieel Godfather Zalm gaat kijken, eerst naar John Gray in Buitenhof luisteren, die veel dyidelijkere taal bezigt dat onze politieke mannetjes die steeds om de hete brij draaien. Daar heb je niets aan, zij wel – ze krijgen hun salaris binnen.

  John Gray is een echte verademing – uiteindelijk een persoon met intellect op de Buitenhof:

  http://www.nederland1.nl/gemist/47223

 2. Ik vind John Grey een domme, fatalistische populist.

  Hij vertelt onder meer wat er drie, vier jaar geleden in de EU had moeten gebeuren. Nu is er geen verandering meer mogelijk. Hoezo niet?

  Het is volgens hem niet mogelijk een Verenigde Staten van Europa te creëren. Waarom niet? Nou, er kan geen Europees volk worden geconstrueerd. Maar heb je voor een democratie 1 volk nodig, en niet meer dan 1? In de praktijk zijn er al tegenvoorbeelden. Om een moeizaam voorbeeld te noemen: Zuid-Afrika.

 3. @2, “Ik vind John Grey een domme, fatalistische populist.”

  Heb je recht op je mening, doch misschien is hij niet helemaal dom, hoewel de rest van je stelling begrijp ik goed.

  Deze John Grey is een intellectuele eminentie van de Engelse Wereldoverheersing die nooit akkoord zal gaan met zomaar Engeland tussen het plebs van andere landen laten aanschuiven. Daarom is hij tegen de EU.

  Indien een voorbereiden journaliste tegen hem zou plaats nemen, zou hem de vraag moeten gesteld worden bijvoorbeeld waarom is de economie van Engeland op dit moment dan zo’n puinhoop, indien hij het allemaal zo goed kan uitleggen enz.enz.. Tenminste kun je een leuke discussie aangaan.

  Dit neemt niet weg dat die maan een zeer helder betoog over zijn overtuigingen en principes hield. Dit noem ik verademend tegenover de gebruikelijke niets betekende lariekoek die ons elke dag uit de buis overspoelt.

 4. @4 nexus,

  Je legt het goed uit: “Deze John Grey is een intellectuele eminentie van de Engelse Wereldoverheersing die nooit akkoord zal gaan met zomaar Engeland tussen het plebs van andere landen laten aanschuiven. Daarom is hij tegen de EU.”

  En hij is inderdaad niet dom in de zin dat jij niet kan argumenteren. Maar zijn overtuigingen zijn op onbewezen vooroordelen gebaseerd.

 5. @6 Theo,

  Onder #2 heb ik al iets uitgelegd. En ik heb de overtuiging dat er altijd politieke veranderingen kunnen plaatsvinden, als mensen maar overreed kunnen worden van een (liefst goed) idee. Het is pas te laat als we dood zijn.

 6. @7, zeg je het goed. Die man moet met goede argumenten pakken, wat deze journaliste niet deed.

Reacties zijn gesloten.