Bij 0 concurrentie: @DiederikSamsom politicus van het jaar

Stel je voor dat er in Den Haag een politicus zou rondlopen met integriteit, leiderschap, visie, geloofwaardigheid en noem maar wat positieve kwaliteiten van een virtuele politicus op dan had Samsom dit geintje natuurlijk niet gewonnen. “Hij accelereert snel” aldus het jury-rapport. Nou interessant zeg. Wat moeten wij met deze informatie. Sodemieter op.

Dit is er trouwens 1 van de categorie soort zoekt soort.
Dit is er trouwens 1 van de categorie soort zoekt soort.
Ik durf het bijna niet op te zoeken maar volgens mij is Halsema ook vast wel eens politicus van het jaar geweest. Of dat was tijdens haar dappere strijd voor de Eindoplossing van het Hoofddoekjesvraagstuk, dat is volgens mij haar meest opvallende prestatie geweest, naast het om zeep helpen van ToenLinks, durf ik ook al niet te zeggen. Tegenwoordig zit ze in ieder geval grapjes over Sharon Dijksma de bultrug rond te twieten, waarmee ze zich op hetzelfde niveau bevindt als Forza Fascistisch Haarlemmermeer. Ook al niet echt een supergeschikte kandidaat voor politicus van het jaar.

Wilders is ook vast wel politicus van het jaar geweest. Die wilde tientallen miljoenen moslims uit Europa deporteren. Wat een visie.

Nou en in dit rijtje zonderlingen staat nu dus ook Diederik Samsom. Gefeliciteerd.

Maar zonder gekheid, wat zou ik een geschikte politicus vinden voor de titel van “politicus van het jaar”? Nou om te beginnen eentje die ik vertrouw.

Ik stel dus ook voor dat de pers zich het volgend jaar eens wat minder makkelijk maakt en een Top 10 betrouwbaarste politicus samenstelt. Kijken of Samsom dan nog meedoet.

13 gedachten over “Bij 0 concurrentie: @DiederikSamsom politicus van het jaar”

 1. Van der Staaij en Thieme zijn wel betrouwbaar, en wie weet Arie Slob en de zijnen ook (zij namen het Kunduzakkoord in ieder geval serieus). Die zijn niet interessant voor het journaille, uit die hoek moet toch de volgende Voorlichter van Samsom of zijn ministerie komen tenslotte.
  Halsema haalde het bijna in 2010 en won bij “de jongeren” 😥

 2. Net wanneer je denkt dat Femke Halsema het absolute dieptepunt qua niveau wel bereikt heeft, ziet die twittermuts nog weer kans er een schepje bovenop te doen.
  Overigens, Kees van der Staaij is de politicus die hartelijk moest lachen om de genocide-‘grapjes’
  van Leon de Winter…

 3. Hebben we dus nog politici?
  Ik dacht dat deze mensen allemaal in dienst van banken en verzekeraars werken. 😀

 4. @4 telt, @3 Van der Staaij niet. Betrouwbaar betekent niet dat je er mee hoeft in te stemmen.

 5. Van der Staaij is niet te vertrouwen. Rouvoet was integer, Slob vermoed ik ook en Thiemen ook. Verder weet ik het ook niet. Roemer?

 6. @6, Eens. ’t Was dan ook slechts ter info en om maar even te benadrukken wat voor een viezerik die vent is. Elke keer als ik in gesprekken of artikelen van der Staaij noem, breng ik hem direct in verband met volkerenmoord en het feit dat ie dat zo reuze grappig vindt.

 7. @10 + @11, goed punt. Hij is aanhanger van een soort op superioriteit gericht ambtenaargeloof in een god die van oorlogen houdt.

  Heeft helemaal niets met Christengeloof te maken, wel met volkerenmoord.

Reacties zijn gesloten.