Opstelten als raddraaier voor de politie

veiligheid posters vvdMinister Opstelten (ook VVd) kan draaien wat hij wil, maar de Nationale Politie is niet binnen twee jaar operationeel, zoals de bedoeling is.

Formeel is de Nationale Politie sinds gisteren een feit. Maar de personele reorganisatie gaat pas over een paar maanden van start. En die heeft zoveel voeten in de aarde dat de politie de komende jaren niet op volle sterkte draait, vreest de ondernemingsraad.

Opstelten bekend van de -wel of niet, welles, nietes, helemaal wel, helemaal niet – 3000 man extra blauw op straat draait enthousiast verder aan het rad van halve en hele leugens maar in de praktijk zal er minder blauw op straat te zien zijn waarschuwt Wilma van Stek van de ondernemingsraad van politie-eenheid Amsterdam.

Van Stek: “De zorgen zijn, in ieder geval voor de eenheid Amsterdam, dat de operationele sterkte er echt last van krijgt. In Amsterdam zal er een verlaging van die sterkte plaatsvinden. Zo worden aspiranten 100 procent meegeteld. Ondersteunende taken, die voorheen tot ondersteuning behoorden, behoren nu bij de operatie. Dus de sterkte gaat achteruit.”

Effect zal zijn dat er minder blauw op straat komt, vervolgt Van Stek. “En minder recherchecapaciteit, die ingezet kan worden voor daadwerkelijk politiewerk.”

Voor Opstelten is het klip en klaar: 1 politieorganisatie kan problemen zoals mensenhandel en kinderporno beter aan pakken. Ook de inkoop van spullen het personeelsbeleid zijn beter te organiseren. En er komt 1 ICT-systeem, zodat informatie beter uitgewisseld kan worden.
Klinkt mooi maar als je dan leest dat de landelijk korpschef Bouman hoopt op 1 januari 2015 de boel helemaal op de rails te hebben en Opsteltens ICT-plannen blijken nu al te ambitieus zijn dan kan je problemen verwachten met deze reorganisatie.

Wie had dat verwacht van de toch zo keurige man Opstelten dat hij bij de politie en Nederlandse burger bekend zou staan als raddraaier en opsteller van loze kreten op verkiezingsaffiches van de VVd ?