VZVZ dekmantel voor minister Schippers (VVD) om EPD door te drukken

Dat vinden de Tweede Kamerleden Van Gerven (SP) en Voortman (GroenLinks). Zij willen nu eindelijk eens weten van de minister van Volksgezondheid Edith Schippers wat de verhoudingen zijn tussen de Vereniging Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) en het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) en wat de rol is van het ministerie van Volksgezondheid (webwereld).

Rouvoet vindt dit humor. Die kan er wel om lachen.

Mooie inhoudelijke reactie van die Rouvoet ook. Kamerleden ridiculiseren vanwege woordgebruik. Dat Big Brother EPD-fiasco spektakel hoor je deze gast verder niet over. Nee “dekmantel” is verkeerd woordje hi hi hi.

3 gedachten over “VZVZ dekmantel voor minister Schippers (VVD) om EPD door te drukken”

 1. De Verzekeraars en hun ambtenaar Schippers zullen geen enkel seconde gaan rusten voordat ze alle middelen om de EPD door te drukken hebben opgemaakt.
  Daarom zijn de vragen van Gerven en Voortman precies op hun plaats.

  De grote financiële spelers zijn veel verder in de spel dan dat we gebruikelijk denken.

  In contrast ervan komt de uiterste oppervlakkigheid en afwezigheid van beoordelingsvermogen van de kant van Rouvoet bijzonder pijnlijk over.

 2. Heel goed dat er kritische vragen worden gesteld aan onze “Minister van tabak”.
  Het lijkt er idd op dat het EPD kost wat kost doorgedrukt moet worden. De individuele patiënt heeft niet in de gaten wat dit voor hem of haar kan betekenen.
  Jaren geleden heb ik een sportkeuring laten doen bij een sportarts in een ziekenhuis. Heel toevallig kwam ik er achter dat alle gegevens elektronisch werden opgeslagen. Informatie bij de leverancier van het systeem en het ziekenhuis leerde mij dat niet alleen de sportarts met zijn medewerkers in het dossier kon kijken, maar ook alle andere specialisten en medewerkers van die specialisten. Bovendien kon de leverancier van het systeem mij ook nog vertellen, dat bepaalde medewerkers van hun en applicatiebeheerders van het ziekenhuis ook in de dossiers konden kijken. Als patiënt kun je er niet in kijken, maar een heleboel anderen wel.
  Ik vraag mij ook af hoe het geregeld is met een huisarts die parttime ook nog keuringsarts is of andersom.

 3. Het zou raadzaam zijn indien er een echt onafhankelijk onderzoek naar haar doen en laten omtrend bepaalde dossiers .Maar dat zal wel niet gebeuren ,en indien dat wel gebeurd zal dat wederom door ex politieke waarheids vinders gebeuren .Waardoor de uitslag bij voorbaat bekent is .

Reacties zijn gesloten.