Onno Hoes (VVD) helpt Limburgers aan pillen tegen kernramp

Supernieuws voor de Limburgers: ze zijn veilig bij een kernramp!

De Maastrichtse burgemeester Onno Hoes is voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Dat zijn de lokale overheden die – de naam zegt het al – over de veiligheid van de inwoners gaat. Tot voor enkele maanden kwam het woord kerncentrale Tihange niet voor in alle veiligheidsplannen die van achter mooie bureaus zijn bedacht. De veiligheidsregio houdt op bij de grens. Radio-actieve straling doet dat niet (dichtbij).

Dus nu zijn er pillen! Heel veel pillen! Nu staat er in de plannen nog niks over pillen dus zijn er niet genoeg pillen. Maar straks als er een kernramp is dan zal burgemeester Onno Hoes (VVD) er HOOGSTPERSOONLIJK zorg voor dragen dat er voldoende pillen zijn voor ALLE Limburgers. Is het geen wondertje?

Je zal maar op die VVD-malloot gestemd hebben, oh wacht. Het is een burgemeester heeft niemand op gestemd.

http://youtu.be/g6-rjEeipyg

6 gedachten over “Onno Hoes (VVD) helpt Limburgers aan pillen tegen kernramp”

 1. Ow, het is niet netjes, maar ik krijg hier vreselijk de slappe lach van. Doet me erg denken aan de cartoons van Yrrah over wat je moet doen bij een atoomaanval (een vergiet op je kop zetten en de gaatjes afplakken met pleisters, of onder een winkelwagentje kruipen en het gaas dichtspuiten met haarlak). Jeugdsentiment.
  Maar goed: ik vind het altijd zo aardig dat elk land al die volkomen ongevaarlijke kerncentrales aan zijn grenzen zet. Waarom toch?

 2. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr je zult hier maar wonen, net zoals ik. Hoe kom ik hier weg is nu de vraag, niet vanwege de kerncentrale in Luik maar vanwege de benadering van Onno Hoes.

 3. Gelukkig zit Onno in Limburg, nu zijn vriendje de relnicht nog en wij Brabanders zijn al weer een stukje veiliger.

  Waarom is het te zien dat een Brabander gelukkig is en een Limburger niet?

  Brabanders hebben geen Hoes.

 4. Dat kerncentrales aan de grens worden gezet, heeft een reden die niets met (on)veiligheid te maken heeft.

  Een kerncentrale, hoe veilig ook, is desondanks controversieel. Kernenergie heeft de publieke opinie niet bepaald mee.

  Dus als je een kerncentrale gaat bouwen, kun je bezwaarprocedures verwachten.

  Wanneer je de kerncentrale nu aan de grens zet, is het aantal mensen dat een bezwaarprocedure zal starten ongeveer gehalveerd.

 5. Pilletjes in combinatie met de VVD is altijd gevaarlijk. Gaan ze bij een kernramp pilletjes van Drion uitdelen in plaats van jodiumpillen. Is misschien gezien de gevolgen van een kernramp nog beter ook.

Reacties zijn gesloten.