Hoogste aantal faillissementen ooit; maar echt, er is werk zat hoor!

In februari van dit jaar zijn er in totaal 755 bedrijven failliet gegaan, zo blijkt uit vanochtend gepubliceerde CBS-cijfers. Dit is het hoogste aantal ooit in een maand. (NRC)

En dit kabinet maar blijven bezuinigen en blijven beweren dat voor wie wil werken er werk zat is. Hoe verklaren ze dit dan? Van mij mogen al die Tweede Kamerleden ook wel een beetje inleveren van hun vergoeding. Kunnen makkelijk 2 of 3 gezinnen van leven.

14 gedachten over “Hoogste aantal faillissementen ooit; maar echt, er is werk zat hoor!”

 1. Er wordt goed beleid gevoerd.
  Nog even doorgaan en het kaf is van het koren gescheiden.
  Rutte voert een geweldig beleid.
  Op naar het Griekenland aan de Noordzee.

 2. Het zijn er nog veel meer want dat is exclusief de eenmanszaken. Waarom die buiten de cijfers gehouden zijn is me niet helemaal duidelijk trouwens.

 3. Wellicht, maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik kan er ook echt geen begrijpelijke reden voor bedenken.

 4. Ik heb ernaar gezocht, maar kan het niet meer vinden.
  Er hangt nog iets van in mijn hoofd dat er 2733 bedrijven failliet zijn gegaan.

 5. Overigens kun je vooral de branche cijfers van het CBS rustig met een reuze korrel zout nemen omdat de KvK’s gewoon willekeurig SBI codes aan bedrijven plakken.

 6. Nou weet ik eerlijk gezegd niet uit m’n hoofd hoeveel procent van de bedrijven eenmanszaken zijn. Ik weet wel dat de werkgelegenheid juist van kleine bedrijven afhankelijk is en eenmanszaken zijn vaak niet de grootste bedrijven natuurlijk. De grootste die ik ken hebben tot 50 man personeel in dienst, maar gemiddeld zullen het er eerder 4 a 5 zijn.

  (gemiddelde bedrijfsgrootte van alle bedrijven -van zzp’er tot multinational- is 6 personen)

 7. @8

  Het is niet voor niets dat de SP de nadruk wil leggen om MKB bedrijven er boven op te helpen als prioriteit ziet.
  Hier zit de grootste werkgelegenheid in Nederland.

 8. Klopt helemaal.

  Vooral de economie moet gestimuleerd worden..

  Nu stimuleert men vooral de winsten van banken en grote financiële instellingen met geprint geld en belastinggeld.

  De lonen en bonussen in de bankenwereld zijn met 4% tot 10% inmiddels gestegen.

 9. @4: Simpel: als er op de beursvloer een paar triljoenen verdampen, worden de mensen automagisch te lui om te werken.

 10. Mensen die in de bijstand zitten er alles aan doen om eruit te komen ook via zelfstudie naast het solliciteren maar door de gemeente worden gedwarsboomd omdat een stage onbetaald is maar wel een uitweg bied voor later want er zal meer vraag naar zijn in dat specifieke vak. Druk opvoeren zelfs als men weet dat je niet elders wordt aangenomen.

  Een bankier die zoals velen hebben gemismanaged voelt geen enkele spanning of druk maar daardoor raakt men wel in de WW daarna in de bijstand.

  Men gooit alle bijstandstrekkers op een hoop en kijken niet eens of iemand iets extra doet om eruit te geraken. Befehl ist befehl. En het gaat vaak om peanuts vergeleken met wat die VVDers naarbinnen harken en er gewoon mee weg komen.

 11. VVD denkt top bottom maar zoals ALLE maatschappijen zijn die Bottom UP opgebouwd. Zoals een huis ook begint met het fundament en niet met een dak.

 12. Natuurlijk is er werk genoeg en als iedereen aan het werk was, dan hadden we toch gewoon meer? Meer productie, meer zorg, meer onderwijs, meer van alles.

  Om ondoorzichtige redenen moeten we dat geld lenen van banken, die dat zelf uit het niets aanmaken. Maar waarom doet de staat dat dan niet gewoon, meer geld drukken? Gewoon, voor niks?

  Inflatie? Als de geldhoeveelheid gelijk tred houdt met het nationaal product, dan toch niet?

  Naief gedacht natuurlijk.
  Kan iemand me even uit de droom helpen?

Reacties zijn gesloten.