Banken Cyprus scholden leningen politici en hoge ambtenaren kwijt

Hatsikidee
Hatsikidee

Weet u nog hoe zielig ze waren, die Cyprioten? U ging er massaal van aan de drank. Zo vreselijk was het, die arme zielige spaardertjes, dat “arme moedertje met haar pensioentje” hoorde ik zelfs regelmatig iemand op BNR zeggen, KAPOT gemaakt door de EU. Door DUITSLAND.

Maar gelukkig, het is niet allemaal malaise daar in Cyprus. Wat denk je bijvoorbeeld van Cypriotische politici, top-ambtenaren en bedrijven, wier schulden, van TONNEN, en in één geval zelfs MILJOENEN euro’s KWIJTGESCHOLDEN ZIJN door Cypriotische banken.

Als beloning voor bewezen diensten of zo. Wie het weet mag het zeggen.

Zo zie je maar weer dat succes dus tóch een keuze is.

10 gedachten over “Banken Cyprus scholden leningen politici en hoge ambtenaren kwijt”

 1. Ik zou niet meer verbaasd moeten zijn over financiële malversaties. Toch verbaast Cyprus me, als EU-lidstaat zijnde.

 2. #1en dan te bedenken dat het christendom ooit begon als een linkse protest beweging.

  overigens heb ik deysselbloemde info betr. sjoemelende politici nog nooit horen zeggen op de “vrye”nederlandse publiek omroepen.

 3. Dit is de gebruikelijke werkwijze van de elite overal, toch?

  Om de mechaniek van deze werkwijze die overal hetzelfde is te kunnen verklaren – wat deed anders die van Rey in Roermond?

  Op Cyprus is het weer een onderonsje tussen de elite geweest.

 4. Welke elite men ook neemt zij zorgen goed voor elkander .En dat was en is op cypres niet anders ,en ook nu mogen wij en de spaarders en bedrijven op cypres het gelag betalen .Hoe bedoelde rutte het ookal weer geen oplopen van de staatsschuld meer ,geen doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen .

 5. “…het christendom ooit begon als een linkse protest beweging….”

  Voordat ik keihard begin te lachen, graag eerst enige verdere duiding over die uitspraak. Of ben je nu wéér bezig om “links” in een negatief kader te plaatsen?

 6. Momenteel blijkt dat ook de mp van cypres ,via een bedrijf van zijn zoon vele miljarden heeft overgeboekt naar engeland .En ook bij een van de oudste banken van italie schijnt dit al enige weken te gebeuren ,ook deze bank schijnt op punt van omvallen .En ook daar zijn uiteraard de kleine spaarders en belasting betalers uit europa de klos .

 7. @7

  “de kleine spaarders”
  -tot en met 100.000 Euro is het gespaarde (van “de burger”) ‘veilig’. Daar vallen die “kleine spaarders” onder.

  “belasting betalers uit europa”
  -Ik slaak maar weer eens een hele diepe zucht.

  Werkelijk, verdiep je eindelijk eens een keer goed in hetgeen waar je telkens op reageert. Stompzinnig factfree geneuzel is er (helaas) al teveel. En dit levert per definitie geen positieve bijdrage aan ‘het publieke debat’. Of wat daar dan voor door gaat. Een mening dien je (eerst) te vormen op basis van feiten.

 8. @8 Nog wel,maar aangezien merkel in duitsland deze week een nieuwe wet wil uitvaardigen ,die behelst dat het de regering mogelijk maakt om beslag te leggen op alle te goeden en bezittingen Zo een zelfde wet als wij al zinds de 70er jaren hebben En in het starten van dit soort wetten ,kan je bedenken wie daar als eerste slachtoffer van worden .Er zullen denk ik meerdere eurolanden volgen ,daar momenteel in italie de oudste bank op omvallen staat en daar al enige weken een slowrun plaatsvind ,door de elite dat weer wel .

Reacties zijn gesloten.