Halbe Zijlstra: ‘Verzorgingsstaat onhoudbaar’

Klassiek-rechtse strategie van Halve Zoolstra; solidariteit ondermijnen, paniek zaaien: ‘verzorgingsstaat onhoudbaar’. De anderen zijn profiteurs, zo weinig mogelijk mee betalen aan anderen. Niet aan de verzorgingsstaat, niet aan Europa, vooral niet aan luie Zuid- of Oost-Europeanen,vooral niet aan bruinhuidigen. Vooral niet doen. Jij hoort niet bij die losers, jij bent succesvol. En ook al ben je het niet, eigenlijk hoor je er wel bij, bij die succesvollen. Je zit alleen maar even in een financieel dipje.

Maar dan niet zeiken als definitief blijkt dat ook jij een loser bent hè. Ook als jij definitief werkeloos wordt, gewoon je hele toeslagenvrije huur en ziektekostenpremie blijven betalen. Willen is kunnen, trampolinespringen maar. Lekker lage belastingen, de grootkapitalisten lachen zich kapot op weg naar de bank en jij ploetert tot je tachtigste door in een absolute minimumuitkering met af en toe een of ander kutbaantje. Vooral op de VVD en types als Weekers, Kamp en Zijlstra blijven stemmen. Of Rutte. Maar dat laatste maakt niks uit want die zie of hoor je niet meer.

5 gedachten over “Halbe Zijlstra: ‘Verzorgingsstaat onhoudbaar’”

 1. Ik heb het idee dat het tolereren van rechts niet meer houdbaar en verantwoord is….

 2. Dat het zo niet door kan gaan moge duidelijk zijn. Er moeten dingen veranderen.

 3. Op één punt heeft Zijlstra wel gelijk:

  Te vaak krijgen instellingen en bedrijven miljarden aan subsidies en garantstellingen.”

  Als hij van de aanpak daarvan nu een prioriteit van maakt, kunnen overige bezuinigingen achterwege blijven. Vooral als paal en perk wordt gesteld aan de belastingontwijking via de belastingvrijhavens.

 4. @2. Helemaal mee eens: punt 1 – exit VVD.
  Ultraliberalen extremisten weg.

  Pas dan krijgen we rust in onze land.

 5. Inderdaad het verzorgen van de graaiers moet eens afgelopen zijn. Dus opdoeken die VVD. De VVD ziet ons land echt als melkoe. Ik zou ze soms in zeer donkere gedachten eens flink op hun bek willen rammen gewoon omdat ze het zo dubbel en dwars verdienen. Ze zijn zo moedwillig fout met hun volle verstand en de arrogantie…… Ongelovelijk en dit volk blijft op ze stemmen liever je collega loonslaaf afvallen en hopen hogerop te komen dan heldhaftig solidair zijn voor een betere maatschappij.

Reacties zijn gesloten.