Marietje profeteert een mirakel

Je moet een ware gelovige zijn om het te profeteren. Dat is D66’er Marietje Schaake, en wel in de god die Vrije Markt heet.

In een opinieartikel ventileert ze de debiliteit:

Banengroei en stimulering van de economie zonder overheidsinvesteringen.

Bedrijven en lidstaten smachten naar de toegevoegde waarde die kan worden gerealiseerd als bestaande handels- en investeringsbarrières tussen ‘s werelds twee grootste economieën worden afgebroken. Structureel zou er 120 miljard euro aan het Europese bruto binnenlands product kunnen worden bijgeschreven. (Sargasso)

De wortel wordt ons ezels nogmaals voorgehouden. De economie gaat zomaar groeien door onszelf te beperken in de mogelijkheid invloed uit de oefenen op tal van economische beslissingen. Daarvoor moeten onze regeringsleiders een vrijhandelsverdrag tekenen. Wie ergens het goedkoopst weet te produceren is de winnaar. Winnaar? En wie is de verliezer? Jan met de pet of Joe Blow of beiden?

2 gedachten over “Marietje profeteert een mirakel”

 1. Marietje brengt hier iets ter sprake wat ze niet hard kan maken.(!) Losse flodders uit een goedgelovig weliswaar zeer naïef geest.

  Inderdaad betreft het hier haar eigen geloof in Mammon (“de god die Vrije Markt heet.”) die een regelrechte wonder meteen zal verrichten en de verroeste economie plotseling zal doen opstarten.

  Let op waar het Wonder volgens Marietje ligt: allemaal ZONDER investeringen. Iedereen van ons krijgt een vliegende tapijtje, aldus.

  Een verantwoordelijke politicus(de overheid vooral!) zou zich in deze tijden hoofdzakelijk bezig moeten houden met de vraag hoe halen we terug de miljarden die naar Belastingparadijzen door de rijkste elite weggesluisd zijn geweest om ze vervolgens te gebruiken om de economie wel opnieuw op te starten.

  De kranten zijn vol met inschattingen van verschillende bronnen die van 400 mlrd door 1200 mlrd tot 3000 mlrd aan verstopte belastinggeld aangeven.

  Is het niet tijd dat Belastingontduiking eens goed aangepakt wordt ipv met zoete praatjes over economisch herstel te blijven strooien?

 2. Neem het voorbeeld met Schippers – goed dat men naar een schatting van de “fraude’ (eerst goed gaan kijken welke debielen binnen de Ministerie hebben de idiote behandeltrajecten enige tijd geleden gecreëerd die deze wirwar in de Gezondheidszorg hebben mogelijk gemaakt) vervolgens maatregelen wil nemen.

  De grootste gelden liggen voor het oprapen bij de Belastingontduiking.
  Waarom zwijgen Rutte, Schippers, Kamp, Zijlstra in alle talen over dit probleem die onze economie direct heeft gesaboteerd?

Reacties zijn gesloten.