Half miljoen Britten leeft van de voedselbank

Het aantal Britten dat gebruik maakt van de voedselbanken is de laatste paar jaar enorm gestegen. Redenen: flexibele (0 uren) contractjes, uitkeringen die al jaren worden ingehaald door de inflatie, en, nog mooier, heuse quota voor aantallen mensen waarvan de uitkering, al dan niet volledig, gestopt moet worden middels “sanctions“.

De schrijver van bijgaand stuk vraagt zich af: “What kind of country is this becoming?”. Niet om dramatisch te doen, hij vraagt het zich gewoon af.

6 gedachten over “Half miljoen Britten leeft van de voedselbank”

  1. Tatchers doing. Haar legacy niets meer niets minder. Zo kennen de Amerikanen Ronny Retard Reagan. Heerlijk zure vruchten van rechts beleid. En dat wil de VVD hier ook en ze zijn goed op weg dat voorelkaar te krijgen. Bejaarden zwervers die een boodschappen kar voortduwen na jaren lang te hebben moeten ploeteren.

  2. @4: ja, als we de voedselhulp van de EU hadden aanvaard. Maar volgens de vvd is er hier geen armoede en geen enkel probleem.

  3. ter herinnering, uit een bericht van oktober vorig jaar:

    “De voedselbank ontvangt elke maand duizenden nieuwe inschrijvingen van mensen in nood.

    De 137 plaatselijke filialen moeten vanwege de krimpende aanvoer echter steeds vaker ‘nee’ verkopen aan 35.000 huishoudens die ervan afhankelijk zijn.

    Tegelijkertijd blijft de voedselaanvoer vanuit de EU, waar Nederland wel financieel aan bijdraagt maar als ‘rijk’ land niet van afneemt, vooralsnog uit door onwil van de politiek.”

Reacties zijn gesloten.