Leve de vrije markt voor PostNL

Tja, het is geen bericht van duizelingwekkend belang, maar ik vind het wel opvallend dat een geprivatiseerd bedrijf in die alleszaligmakende zogenaamd vrije markt er blijkbaar mee weg kan komen een prijsverhoging van 20% in twee stappen binnen vijf maanden tijd door te voeren, vanwege een dálende vraag. Er worden minder brieven verstuurd, dus of u voortaan per brief even wat meer wil betalen, anders komen we er niet uit hoor. Klinkt toch eerder als iets wat een planeconoom uit de voormalige Sovjet-Unie verzonnen zou kunnen hebben dan Adam Smith.

PostNL laat, na de prijs voor postzegels voor een brief in januari al van 50 naar 54 cent te hebben laten stijgen, deze per 1 augustus namelijk nog even een doorstart naar 60 cent maken. 1,32 fokking gulden voor het versturen van een brief of kaart, daar kon je vroeger je schoonmoeder per expresse voor terug naar huis sturen!  De vrije markt is vrijer voor sommigen dan voor anderen, blijkbaar.

Om dit soort tussentijdse prijsstijgingen te vergemakkelijken, en vooral ook om ze niet meer zo in de gaten te laten lopen denk ik dan, staat het bedrag tegenwoordig dan ook niet meer op de postzegel, doch slechts een cijfer. Daar staat tegenover dat ze wel altijd geldig blijven, en dat bijplakken niet meer nodig is.

2 gedachten over “Leve de vrije markt voor PostNL”

  1. Goed om te weten, ik heb nog 600x de eerste 1-tjes… Maar ze verkopen wel bijplakzegels van 2 cent.

    Ik ga maar aandelen email kopen. lol

  2. Van de andere kant gaat zowat alle brievenpost door de machine, dus consequent een zegel te weinig plakken valt bijna niet op. En dan is er nog zeep, lak en dekwit voor het aloude hergebruik van zegels.
    Word niet kwaad, maar creatief!

Reacties zijn gesloten.