Dominique Strauss-Kahn ziet zwarte toekomst

Dominique Strauss-Kahn (DSK), vooral bekend van een mogelijke aanranding van een zwarte hotelmedewerkster, ziet het zwart in. Het ene heeft overigens niets met het andere te maken. Europa komt alleen maar dieper in de shit volgens DSK.

Strauss-Kahn voorspelt een nachtmerriescenario enkel vergelijkbaar met de zwarte uren van de jaren 1930. Hij boorde de goednieuwsshow die de voorbije weken bon ton werd in EU-middens volledig de grond in: ‘Er komt een zwak herstel zonder jobcreatie. Die situatie zal lange jaren duren. Dan komen er politieke en sociale problemen. De tijd van samenwerking is voorbij. We staan nu voor de doorbraak van de populisten. (Express.be)

Oké is dat DSK geen rooskleurige verhaaltjes opdist. De crisis in de EU blijft. Jammer is dat hij slechts somberheid schetst zonder uitweg. Maar voor een oplossing zou hij het aloude sociaaldemocratische buigen voor het kapitaal moeten veroordelen. Dat gaat hem natuurlijk te ver.

2 gedachten over “Dominique Strauss-Kahn ziet zwarte toekomst”

 1. Het zal je niet verbazen dat ik het eens ben met deze rokkenjager.
  Iedere keer heb ik economische en monetaire bezwaren geuit.
  Deze crisis is een wereldwijde crisis, die niet op te lossen is.
  De EU voert daarbij ook nog eens de verkeerde politiek ( banken redden met belastinggeld ).
  En de Euro heeft zulke grote tekortkomingen, die in deze tijd extra zwaar wegen, met alle gevolgen van dien voor burgers.

 2. DSK heeft gelijk.

  @Sjaak, DSK werd in zijn domheid ingeluisd omdat hij tegen Sarkozy het wou opnemen.
  Denk je nog steeds dat hij zijn lesje niet geleerd heeft?
  Zover over het socialisme.

Reacties zijn gesloten.