Dion Graus, it’s alive!!

Not an actual black person
Not an actual black person

Nadat eind 2011 Dion Graus toch niet zo intelligent bleek als hij zelf altijd gedacht had en uit de parlementaire enquêtecommissie naar het financeel stelsel moest stappen wegens een dreigend herseninfarct ten gevolge van een overdosis volstrekt onbevattelijke zaken, werd hij zo kwaad dat hij spontaan een radiostilte inlaste die bijna twee jaar duurde.

Maar nu heeft de PVV-fractie tot ieders opluchting – want de fractievergaderingen werden steeds pijnlijker voor zowel Graus als de fractie op deze manier –  dan toch eindelijk weer eens een dossier gevonden dat Graus aan zou moeten kunnen: de Zwarte Pietenkwestie. Het gerucht gaat zelfs dat, mocht bij een volgende kabinetsformatie de PVV het regeringspluche mogen bezetten, er een staatssecretariaat voor Zwarte Pietenzaken voor Graus opgetuigd zal worden, ressorterend onder het Ministerie van Economische Zaken.

Op hoge toon heeft Graus de Minister van Economische Zaken dan ook gesommeerd pal voor het behoud van Zwarte Piet te gaan staan omdat anders het MKB en Sinterklaas dreigen ten onder te gaan. Don’t fuck with Dion Graus van de PVV.

9 gedachten over “Dion Graus, it’s alive!!”

 1. Ah, de PVV-nazi Dion Graus die ‘voor Volk en Vaderland’ zijn politieke en maatschappelijke vandalisme bedrijft?
  Die van de cavia-politie?
  Die van de pers-politie?
  Dus een nazi die pal staat voor een (fictieve) zwarte: hoe absurd wil je het hebben.

 2. Ten gunste van zijn eigen integriteit verwacht ik dat in navolging van zijn eigen woorden gaat voortaan Dion Graus steeds met volledig zwart geschminkt gezicht bij alle gelegenheden in de Tweede Kamer verschijnen.

  Zo voegt hij daad bij woord!

 3. De ´Don Quijote´ van de PVV heeft dus bezigheidstherapie gekregen van de Grote Geblondeerde Dictator.

  _
  Mary Shelley referentie + eerste alinea = bulderende lach.
  Waarvoor dank, Laurent!

 4. Dat zo een man uberhaupt in zo een parlementaire enquêtecommissie mocht zitting nemen zegt wel wat over het niveau van dit land. Hoe is het mogelijk ? Dat in Amerika B-Acteurs het tot president of governator schoppen en dus er een teringzooi van maken ja dat zijn we van die yankees wel gewend. Maar hier…. echt. Flapper de flap heeft u fraude gepleegd?! Asjemenou ! Papier hier! Papier hier!

  Echt ik wordt doodmoe van die rechtse nitwits.En ze kijken er ook zo dom bij. Voetbalpresentatoren zijn hier de professoren met zogenaamde wijsheden. Maar als rapporten van echte deskundige het hele JSF plan afbranden dan haalt men de schouders op.

  Dit land is hele slechte Cabaret.

 5. @5, LOL

  Van den zotte dat het zelfs zover moet komen, om zulke grappen te maken. Terwijl er eigenlijk “maar” een tweetal dingen spelen.
  De ‘racistische kenmerken’ van zwarte piet, zoals wij allen deze vandaag de dag kennen, uit de S’klaasviering – voor kinderen.
  En het mede door de media (en andere opportunisten) opgeblazen geneuzel alsof zwarte piet/ sinterklaas helemaal afgeschaft zou worden, wat er mede voor zorgt dat nogal wat mensen ‘denken’ dat ze nu voor racist worden uitgemaakt. Ofzo.

  Dat er nogal wat onderbuik wordt getoont n.a.v. deze ‘pieten discussie’ wordt door diezelfden veelal van weggekeken. Selectieve verontwaardiging is waar men zich lustig in wentelt.

  Dit is m.i. geen situatie waar de landelijke politiek zich mee bezig zou moeten houden; de PVV al helemaal niet. Dit is iets voor de burgers om gezamelijk uit te komen, en dat kost tijd. Tijd tot menig gaat beseffen dat ‘de underdog’ weer eens wordt getrapt, louter op basis van een meermalen veranderde “traditie” en bepaalde (jeugd-)herinneringen.

  Iets wat ieder sociaal/ weldenkend mens vanuit principe zou moeten afkeuren. Je trapt niet naar beneden, bully! Daar sta je voor op!

  Terzijde;

  Kort, maar m.i. krachtig beschreven:
  “Waar zijn al die bewonderaars van Martin Luther King, Mandela en Steve Biko om nu het erop aan komt, de racistische balk uit ons eigen oog te verwijderen?”
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23770_een_laf_besluit_van_burgemeester_van_der_laan/
  Waarbij ik graag aan toe zou willen voegen dat het niet alleen die balk is, maar zeker ook ‘het Ego’ welke los gelaten zou moeten worden. Of, mogelijk, aan de ketting met die irrationele debiel welke in een ieder verschuilt.

  _
  @4, Leon, leer afstand te nemen, dan raak je ook niet zo snel moe van die ‘rechtse nitwits’. Hoe begrijpelijk ook. 😉

Reacties zijn gesloten.