Sky niet de limit voor NL leger

Helemaal ondergesneeuwd door de lethargische bagger die de feestdagen nu eenmaal kenmerkt was dit bericht: Luchtmacht zet stap naar heelal.

Luchtmacht zet stap naar heelal? Ja, Luchtmacht zet stap naar heelal.

Ondanks de waanzinnige crisis waar we nu in zitten, was er onlangs al besloten om over te gaan tot de JSF, een grapje dat ons voor zover nu bekend 4.5 miljard gaat kosten. Heel Nederland mag zich hiervoor kapot werken en kreperen. Er is altijd een kamermeerderheid tegen de aanschaf geweest en toch is het altijd duidelijk geweest dat het kreng er zou komen. 37 toestellen gaan ze kopen, hopen ze. Daar hopen ze er dan 3 mee in de lucht te kunnen houden of zoiets.

Maar goed. Dit is uiteraard niet goed genoeg voor “defensie” (lees de lobby van de luchtvaartindustrie) dus wil defensie nu een heusch eigen ruimteschip.

“Waarom wil defensie een eigen ruimteschip?” vraagt u zich misschien af. Welnu men wil “kansen en bedreigingen in kaart brengen”. Het is echt heel belangrijk dat het Nederlandse leger een ruimteschip krijgt om kansen en bedreigingen in kaart te brengen hoor. Ja u snapt dat misschien niet, maar de partijen waar u altijd op stemt ongetwijfeld wel dus zal er op termijn een kamermeerderheid komen om kansen en bedreigingen in kaart te brengen middels een Nederlands ruimteschip.

De Nederlandse belangen in de stratosfeer moeten verdedigd worden, aldus het bericht. Welke Nederlandse belangen in de stratosfeer? Gaan we Saturnus koloniseren?

„Star Wars is geen sciencefiction meer” aldus het bericht. Mag ik ff overgeven? Hoezo is Star Wars geen sciencefiction? Wat is dit voor stupide crap? Betalen wij werkelijk mensen die de media proberen wijs te maken dat Star Wars geen sciencefiction meer is?

Is dit echt waar of is dit satire?

Het kan me niet schelen of dit een sprookje is of een tekenfilmpje of een boze droom. Ik weet wel wie er voor tot zijn dood voor moet gaan werken: ik. Dankzij jullie.

11 gedachten over “Sky niet de limit voor NL leger”

 1. Prima zo’n eigen ruimteschip. Maar alleen als ze er Wilders de eerstkomende 50 jaar rondjes mee om de aarde laten draaien.

 2. Ik ben bang dat we inderdaad geregeerd worden door een stel idioten. Zoals ik laatst al ergens schreef, soms vraag je je als weldenkend mens af in wat voor een stripverhaal je nu weer bent beland. Dit is alweer zo’n moment.

 3. Hiervan rijzen je haren weer te berge.

  Er bestaan geen ernstige militaire bedreigingen meer. Hoogstens een enkele gehersenspoelde terrorist. En voor die enkeling moet het Nederlandse leger de ruimte in?

  En kansen zijn nog meer van de gekke. Wil Nederland soms ergens een oorlog beginnen?

 4. @sjaax: Nee nee, ‘kansen en bedreigingen’ dat is uit de SWOT-analyse – jeweetwel, bedrijfskundige verdwazing. Het zijn de zgn. ‘externe factoren’, dus daar moet voor de ruimte in zullen ze wel gedacht hebben.

 5. Ik weet iets beters: bind al dat schorem als Wilders, Asscher, Klijnsma etc. vast op een hele grote vuurpijl, schiet dat ding af en laat ‘m uit elkaar knallen in de stratosfeer….

 6. stuur Kees van der Staaij die zo hartelijk kan lachen om genocide ook maar mee, net als massamoordverheerlijker Bart Schut en Überhufter Jan Bennink, de lafbek van de racistische hufteromroep POWNed met hun nazi-methoden…
  Weg met dat tuig.

 7. @Ralph,

  Ik snap je frustatie. Maar politici zijn altijd vervangbaar. Fortuyn werd vermoord en we kregen Wilders ervoor terug. Of dat nu zo’n verbetering was?

 8. @ Sjaax, klopt. ’t Is net een enge ziekte waar je nooit meer vanaf komt.
  Ik liet mijn fantasie en wensdromen even de vrije loop 🙂

 9. Als trouwe belastingbetaler mag ik de volgende vraag stellen: wat gaat ons – belastingbetalers kosten straks indien de Defensie-lobby plotseling in deze lijn beslist om de Maan aan te schaffen?

Reacties zijn gesloten.