Kabinet fopt burger met stiekeme belastingmaatregel

Stef Blok. (VVD) "Minister van Wonen".
Stef Blok. (VVD) “Minister van Wonen”.
Brekend, nee schokkend nieuws. Er gaat weer een belasting omhoog. Dit keer hebben we het over het huurwaardeforfait. Minister Blok (VVD) gooit dat omhoog en de kamer wist (uiteraard) van niets.

Nu zijn ze helemaal in shock:

„Buitengewoon geniepig hoe dit is doorgevoerd”, vindt SP-Kamerlid Jansen. „Blok heeft de Kamer hier nooit over geïnformeerd. Dit bevalt mij totaal niet, vooral omdat deze maatregel vooral lagere en middeninkomens treft.”

Uiteraard treft deze maatregel vooral lagere en middeninkomens. Dit is dus geheel in lijn met staand kabinetsbeleid dus echt wereldnieuws is dit niet.

Deze is trouwens helemaal mooi:

„Lekker begin van 2014”, schampert CDA-Kamerlid Knops. „Als nieuwsjaarscadeau krijgt de burger van dit kabinet weer een forse lastenverzwaring voor de kiezen. En wederom is het de huiseigenaar die wordt gepakt.” (Telegraf)

Het zijn altijd weer die zielige huiseigenaren die gepakt worden. Huurders worden echt nooit gepakt. Echt nooit.

5 gedachten over “Kabinet fopt burger met stiekeme belastingmaatregel”

  1. Lagere en middeninkomens ? Wordt het huurwaardeforfait meegerekend in de huurprijs dan ?

    Ik dacht dat het de huizenbezitters waren die gepakt werden. De lagere inkomens dus niet want die kunnen niet eens een huis kopen.

  2. @JJ: Dan heb je toch niet zo heel diep nagedacht. Mensen die ooit in hun leven een huis hebben gekocht – vaak obv 2 inkomens – kunnen er op allerlei manieren in inkomen op achteruit gaan (bv. door werkeloosheid, het wegvallen van 1 inkomen en ga zo maar door) en zo zelfs tot de minima gaan behoren.

  3. Oh ja, klopt inderdaad, ik had tweeverdieners met lagere inkomens niet meegerekend. Ik ging van midden inkomens per persoon uit.

  4. Die Blok is een van de grootste gluiperds van dit griezelfilmkabinet. En dan is de kamer wel weer in shock en zo, maar wegsturen doen ze die flapdrol ook niet.

  5. @Jan: Nou, als het waar is wat Neppérus van de VVD daar zegt (“Volgens VVD-Kamerlid Neppérus schrijft de wet het kabinet nu eenmaal voor dat het huurwaardeforfait omhoog moet als de huren (en de WOZ-waarden) stijgen.”) dan hebben ze gewoon niet op zitten letten – zoals bovenstaand blog ook concludeert.

    @JJ: En huurders kunnen dan nog (enigszins) terugvallen op huurtoeslag, voor kopers is er alleen de teruggave via de inkomstenbelasting.

Reacties zijn gesloten.