Noors socialistisch model blijkt economisch succesvol (Ssssst, stil dit mag niet in de media!)

Volgens recentelijke berichten heeft het Noorse socialistische model enorme financiële successen behaald. Elke Noor kan theoretisch als miljonair aangeduid worden en bovendien zijn er geen noemenswaardige financiële schulden en/of problemen op dit moment.

Set up in 1990, the fund owns around 1 percent of the world’s stocks, as well as bonds and real estate from London to Boston, making the Nordic nation an exception when others are struggling under a mountain of debts.

Is het misschien een goed idee dat we onze huidige politieke coryfeeën, tevens clowns, eens een keertje naar Noorwegen gaan opsturen zodat ze daar met eigen ogen zouden kunnen aanschouwen hoe, zonder ultraliberaal gelul, een degelijk sociaal beleid zijn vruchten kan afwerpen .

6 gedachten over “Noors socialistisch model blijkt economisch succesvol (Ssssst, stil dit mag niet in de media!)”

 1. Al de olie op is, is het Noorse feestje voorbij en blijken de Zweden het beter gedaan te hebben, omdat ze geïnvesteerd hebben in het opzetten van multinationals. Bij de Noren is het grootste bedrijf Statoil. Voor de rest zou ik niks weten, waarin ze uitblinken.

 2. nooit en nergens heeft staatssocialiame welvaart gebracht.
  raar land noorwegen.. vrouwen mogen als prostituee hun waren aan de man brengen niet strafbaar dus, maar mannen mogen hier niet op in gaan…
  hoe heette die noor ook al weer??

  Anders Breivik…

 3. De Noren hebben verder nog Norske Skog (op sterven na dood want de vraag naar krantenpapier daalt), Aker Kvaern (overgesckeld van boor platforms op windmolen wieken), Norsk Hydro (chemie) en Jotun (verf). De meeste huizen in Noorwegen zitten keurig in de verf, maar ik zag wel Jotun reclame langs de weg Jakarta-Bogor.

  Verder inderdaad een raar land: Nummer een piza-eter ter wereld (Grandiozo), nummer een worstjes-eter ter wereld (Gilde) en 800% belasting op de invoer van Franse kaas om de Noorse kaasproductie te beschermen. Heeft u ooit wel eens stukje Noorse kaasgummie gegeten?

  De Noorse (kweek) zalm industrie is ruim 50 miljard kronen waard. Deze zalm staat stijf van de anti-biotica, de baaien en bekkens waar de zalm gekweekt wordt zijn compleet vergiftigd. De vorige Noorse Minister van Visserij was ook de eigenaar van een van de grootste zalmkweekbedrijven.

  Moet ik verder gaan?

 4. #leo in de stryd tegn het kapitalisme blykt telkenmale dat het staatssocialisme geen oplossingen biedt
  zolang linkse boboos krankzinnige beloningen krygen krygen we nooit een menswaardige natuurbeschermende wereld.

Reacties zijn gesloten.