De Slavendrijvers der VVD vonden het weer eens tijd de zweep te tonen

Aangezien ze weer enige tijd niets over de Bijstandtrekkers hadden gezegd vonden de slavendrijvers van de VVD het tijd om eens de zweep te laten zien en ditmaal met ernstige bedreigingen te komen aan het adres van diegenen die het wagen niet aan seizoensarbeid mee te doen.

Het uurloon, maar vaker stukloon in de seizoensarbeid is niet gelijk aan de Bijstanduitkering en dus is het inzetten van bijstandtrekkers pure uitbuiting. En wat nog een ander probleem is, het is broodroof van de Polen en de Roemenen die hier graag voor een schamel slavenloon wensen te komen werken in deze o zo sociale EU.

Dit is wederom schofterig gedrag van de VVD. Ze hebben niet door dat zij de verkiezingen zullen gaan verliezen, ook op Gemeentelijk niveau. Althans, dat hopen velen van ons. Maar of Jan met de korte achternaam dan ook daadwerkelijk niet meer op de VVD zal stemmen is nog maar de vraag.

8 gedachten over “De Slavendrijvers der VVD vonden het weer eens tijd de zweep te tonen”

 1. Het gaat weer over stemmingmakerij en negatief beeldvorming, deze keer richting “de Bijstandtrekkers”.
  Anders past het goed in het totalitair dwangbeleid dat onze “vrije”neoliberaal (VVD) martktdenken steeds verkondigt.

 2. Eventuele verdiensten die boven het bijstandsniveau zouden uitkomen komen in deze regeling gewoon aan de uitkeringsgerechtigden toe. Het is dus helemaal niet zo dat er op deze manier goedkopere arbeid zou worden geronseld. We willen allemaal graag van onze uitkeringen naar Curaçao, dat begrijp ik best, maar mag daar misschien ook wat tegenover staan?

 3. ooit waren de zg. linkse partyen van mening dat tegenover eerlijk werk een goede beloning moest staan.
  dankzy de bureaukraten van de PvdA worden we allemaal in zuinige uitkeringen geduwd.
  van de VVd is voor minimumlijders weinig te verwachten.

  overigens is het echt zo dat je wat je boven de uitkering verdient 100% mag houden??

 4. De VVD is een criminele organisatie. Wethouders die zijn veroordeeld krijgen gewoonweg nog steeds wachtgeld. DAT IS WAAR MEN TEGEN MOET OPTREDEN! En dat zijn nog maar de kleine jongens.

 5. @Paling
  Eventuele verdiensten die boven het bijstandsniveau zouden uitkomen komen in deze regeling gewoon aan de uitkeringsgerechtigden toe.

  Ik ben bang dat dit niet klopt. Eventuele verdiensten welke onder bijstand niveau liggen worden aangevuld tot bijstandsniveau. Verdiensten worden dus in mindering gebracht op de bijstand. Zijn de verdiensten hoger dan de bijstand verlies je het recht op bijstand. Wanneer het werk stopt moet je opnieuw bijstand aanvragen. En dat geeft problemen. Alleen al in de tijdsduur tussen aanvraag en eventuele toekenning. Werken met behoud van uitkering is A: slavenarbeid en B: diefstal van werkgelegenheid.

 6. Google zegt:” De WWB geeft nog slechts de mogelijkheid om gedurende één periode van 6 maanden aaneengesloten een gedeelte van inkomsten uit arbeid vrij te laten, mits die arbeid naar het oordeel van het college bijdraagt aan de arbeidsinschakeling (artikel 31 lid 2 sub o WWB). De vrijlating bedraagt 25% van de arbeidsinkomsten met een maximum van € 173,00 per maand. De gemeente moet dus bepalen of de arbeid naar haar oordeel bijdraagt aan de arbeidsinschakeling.Buiten deze mogelijkheid mag u dus niets bijverdienen. Alle inkomsten worden gekort op de uitkering.

  Voor die max. €173 extra moet je dus wel fulltime werken, zonder volwaardig loon, want zonder CAO, pensioenopbouw en andere rechten. Bovendien moet het wel toeleiden tot “echt” werk, anders kan de Dienst het verbieden. En dat “echte” werk, dat is er zeldn of nooit, want anders zou de werkloosheid immers niet zo hoog zijn!

 7. Het lijkt of die goorlappen van de VVD dit soort praktijken hebben afgekeken van de Rode Kmehr: mensen de stad uitjagen het land op om dwangarbeid te verrichten….

Reacties zijn gesloten.