Nogmaals: zes mythes over miljonairs

De vermogenspositie van de allerrijksten verbeterde vóór, tijdens en nu ook na het voorlopig dieptepunt van de crisis. Alleen al daarom is de voortdurende bezuinigingsdrift van Rutte-II op de mensen aan de onderkant een schandaal.

De afgelopen week werd deze trend opnieuw bevestigd. ‘Tijdens de crisis is de ongelijkheid groter geworden’, noteerde De Volkskrant. De krant schreef op basis van CBS-cijfers dat in 2012 de rijkste 1 procent van Nederland (74 duizend huishoudens) 273 miljard euro vermogen bezaten. Dat is gemiddeld 3,7 miljoen euro per huishouden, en 23,4 procent van het totale binnenlands vermogen. In 2012 hadden de rijkste zevenduizend huishoudens 102 miljard euro, gemiddeld 13,9 miljoen euro per huishouden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: socialisme.nu

2 gedachten over “Nogmaals: zes mythes over miljonairs”

  1. Erger, dat een partij van de arbeiders (mijn moeder zei het altijd al “arbeiders verraden elkaar; zie SP Amsterdam, die op vingerknip gelijk overliep naar ultra rechts VVD D66) die dit beleid met zg. Gristenen mogelijk maakt.

    Sam: “ik beloofde niks” nee maar was niet volledig door te roepen “Rutte met je rechtse rotbeleid” i.p.v. ” …. en daar zal ik je graag bij helpen als ik daar zelf belangrijker door wordt”.

    Onvolledige waarheid vertellen is ook bedriegen.

Reacties zijn gesloten.