Spekman vindt moestuin-advies Klijnsma “stom”

Weet je? Er is niks mis met een moestuin-advies. By all means neem een moestuin. Er is bijna niks fijners dan je eigen voedsel laten groeien. Het is leerzaam en gezond. En wel degelijk goedkoper dan de Albert Heijn, vergeet wat Geenstijl zegt. Het is handig, want in de buurt. En het is vers. Kortom een moestuin moet je eigenlijk best willen. Maar dan wel uit eigen beweging en niet omdat een of andere apparatsjik je dit per decreet opdraagt vanuit een of andere ivoren toren. In de tuin werken of kreperen. Dat doet een beetje denken aan De Grote Mussencampagne van Mao Zedong. Luister er niet naar. En vooral, in godsnaam: stem er niet op, ongelukkige. Spekman snapt dat dit qua PR niet echt superslim was.

15 gedachten over “Spekman vindt moestuin-advies Klijnsma “stom””

 1. Die andere uitspraak is ook niet erg intelligent. Stel, je hebt een eigen huis, en je kan geen baan vinden, omdat werkgevers je te oud vinden. Mag je je eigen huis houden als pensioenvoorziening ? Nee dus.

  De wachttijd voor een moestuin kan in sommige gemeenten oplopen tot 10 jaar. M.a.w. tegen de tijd dat je aan de beurt bent, lig je in een verzorgingstehuis. Als je het haalt.

 2. Die uitspraak is niet – om het in bakvissentaal uit te drukken – ‘stom.’ Het is een ontiegelijk cynische uitspraak van dat valse loeder Klijnsma te lezen als:’Fuck you, terwijl wij jullie zuurverdiende pensioengelden verbrassen zien jullie maar hoe je te vreten krijgt en anders verrek je maar.’
  Jetta Klijnsma is een misdadiger van een slag waar duizend Holleeders nog een puntje aan kunnen zuigen.

 3. Overigens: premier Colijn in de jaren dertig – die op zijn minst niet direct afwijzend stond tegenover de fascistische dwangmaatschappij van Mussolini – was van mening dat werklozen maar soep moesten koken van vissenkoppen. Kortom: Klijnsma is echt niet de eerste met dit soort volstrekt geschifte ideeën als die welke zij etaleert. Wellicht is ook haar grote voorbeeld Mussolini.

 4. ‘tuurlijk zegt Spekman dat. Die is niets anders dan een ‘sociale proxy’ om VVD beleid verzachtend over te laten komen op het stemvee van PvdA.

  ’t is wat…dat pluche. Principes worden er met groot gemak voor opzij gezet.

 5. Wat betreft het besparen als je geen groente hoeft te kopen:
  Het voedingscentrum beveelt aan per persoon 2 ons groenten per dag.
  Doe dit 7 dagen in de week en je gebruikt pakweg anderhalve kilo per week, zeg 6 kilo per maand.
  Wat zal ik eens nemen voor de gemiddelde kiloprijs van het groenteassortiment? Met de natte vinger: 2,50. Dit levert dus een besparing op van 18 hele euro’s per maand pp.
  Op fruit besparen ligt wat lastiger omdat fruitbomen niet zo handig zijn op je balkon, maar je kunt bv gaan bramen plukken buiten.

  Voor wat betreft de soep:
  het trekken van bouillon doe je bij voorkeur met de botten, graten, koppen en groenteafval. Het gaat om langdurig trekken zodat smaak en voedingsstoffen (o.a. mineralen) worden opgenomen. Voor vleesbouillon een uur of drie; voor visbouillon, niet langer dan 30 minuten. Dan zeven, de rotzooi weggooien en alleen het vocht overhouden als basis voor verdere verwerking.
  http://passie.horeca.nl/content/15581/Het_maken_van_visbouillon.html

 6. Duif
  “Het voedingscentrum beveelt aan per persoon 2 ons groenten per dag.”

  Weet je waar dat vandaan komt? Die twee ons? Van de EU!!!11!!1!

  Op een gegeven moment kwam men er daar achter dat er geen cijfers beschikbaar waren over hoeveel voedsel iemand per dag nodig is. Na overleg met allerlei mensen, zoals artsen/ voedseldeskundigen etc, kwam men uit op een gemiddelde van twee ons per persoon. Twee ons laat zich met een simpel rekensommetje omzetten naar zoveel kiloton, wat zich weer relatief gemakkelijk laat omrekenen naar het aantal burgers binnen de EU.

  Dit is toen opgepakt door ‘de burgers’, en zo bestaat die twee ons groente/ vlees vandaag de dag nog steeds.

  Is die vermaledijde EU toch nog ergens goed voor. ;-]

 7. Die Klijnsma heeft een kop waar de tomaten de tomatenkanker van krijgen en de suikerbieten het nog nooit zo zout hebben gegeten

 8. Fred, het zou je sieren wanneer je geen misbruik maakt van de gruwelijke ziekte die kanker is. Er zijn andere, meer effectieve middelen om je punt te maken. Het leed welke velen ten deel valt misbruiken, is zoooo enorm fout.

  Werkelijk, ik zou graag zien dat voor iedere keer dat een of andere debiel misbruik maakt van kanker, deze een forse donatie schenkt aan: http://www.kika.nl

 9. we gaan stap voor stap op weg naar het amerikaanse sociale systeem.
  Geen uitkeringen meer als je niets doet maar hulp als je er ondanks je harde werken nog geen voldoende geld om te eten verdient.
  Dank U PvdA vooe Uw heldere toekomst visie

 10. Die gated communities moeten er komen natuurlijk. En af en toe vliegen er wat etensresten over de muur voor het volk.

Reacties zijn gesloten.