Nestlé-bobo: drinkwater geen mensenrecht

Dat grootgraaien misschien goed is voor je portemonnee, maar niet per se voor je geestelijke gezondheid wisten we hier bij Krapuul natuurlijk allang, maar dat je door de graaihobby zo volledig van het padje af kon raken als Peter Brabeck-Letmathe, opperbobo bij Nestlé, de grootste voedselfabrikant ter wereld, is toch nog verbijsterend.

Dit type übergraaier is niet tevreden met de vette kluif die hij vanwege afkomst, geboorteplaats, rijke vriendjes en een flinke dosis geluk toegeworpen heeft gekregen in het leven, noch met de extra kluiven die hij in de schoot geworpen krijgt simpelweg omdat hij veel geld heeft, maar wil ook nog per se de kluiven opvreten van mensen die het minder goed dan hij hebben getroffen in het leven.

Zo vindt meneer Peter Brabeck-Letmathe dat drinkwater geen basis-mensenrecht is maar dat al het water op aarde eigendom zou moeten worden van kutbedrijven zoals de zijne die toch al om de haverklap in het nieuws zijn vanwege mensenrechtenschendingen, en dat mensen die er niet voor kunnen betalen dus geen recht hebben op drinkwater.

Een en ander is hier te lezen.

Persoonlijk vind ik dat types als Peter Brabeck-Letmathe opgesloten moeten worden in een TBS-kliniek en dat hun geld verdeeld zou moeten worden onder de arme mensen in andere, minder florerende delen van de wereld die hij het recht op drinkwater ontzegt.

10 gedachten over “Nestlé-bobo: drinkwater geen mensenrecht”

 1. Ik herinner me dat al eerder dat balletje opgegooid is, meerdere keren door diverse lieden.
  En mijn onderzoekje naar de fascistische achtergronden van cosmetica- en mode-huizen; smeer nog wat fascistisch spul op uw hoofd of haar of waardanook en steun deze engerds nog meer. Als je haar maar goed zit, wie heeft er dan nog drinkwater nodig, dat is zo 1900. En ook ‘omdat je het waard bent’ !!
  http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/02/11/l-oreal-pourquoi-nestle-et-de-la-famille-bettencourt-font-une-bonne-affaire_4364561_3234.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/L'Oréal

 2. Persoonlijk vind ik dat types als Peter Brabeck-Letmathe opgesloten moeten worden……

  Opgesloten? Opgehangen! Ja, ik weet het, tegen de regels. Anderen geen kwaad toewensen en zo. Maar je mag toch wel een beetje dagdromen?

 3. Dat is kapitalisme. Het heeft niks met “graaien” te maken, het is een volstrekt logisch standpunt. In het kapitalisme wordt alles een “waar”, iets wat verhandeld kan worden, of het nou arbeidskracht of drinkwater is. “Graaien” suggereert dat iets wat juist kenmerkend is voor het kapitalisme, een uitzondering zou zijn.

 4. Ik vind niet alleen dat dit soort psychopaten onder toezicht in een kliniek moeten worden geplaatst. Ik vind ook dat de maatschappelijke mechanismen welke leiden tot het ontstaan van dit soort bedrijven als Nestlé ontmanteld moeten worden.

 5. Pyt heeft gelijk: het is inherent aan het maatschappelijk systeem. De maatschappij moet anders.

 6. Ik ben geen socialist, maar heb wel één socialistisch principe: alles wat in de lucht,in de aarde en onder de aarde zit, behoort ons allen toe.Schone lucht om in te ademen en schoon drinkwater is een universeel mensenrecht en daar moeten commerciele bedrijven met hun poten van afblijven.

 7. @laarmans, in wat jij zegt, zit een tegenstrijdigheid in en het zou suggereren dat er wat jou betreft ook een soort van ‘fatsoenlijk’ kapitalisme mogelijk is dat de bloemetjes en de bijtjes en de lucht en het water tot heil van allen op de planeet ontziet bij de economische activiteiten gericht op het vergroten van de winst omwille van de winst. Wil de mensheid als soort overleven, zal het definitief en rigoreus afstand moeten nemen van dat schadelijke systeem.

 8. Het rotte is dat wat zij aanrichten nooit meer gerepareerd kan worden, in wat voor maatschappelijk systeem de planeet ooit zal zitten.

  Monsanto krijgt <> grijpt zijn kans met gemanipuleerde gewassen. Die verspreiden zich, krijg het maar eens weg.

 9. Helaas is wat deze bobo zegt niet iets wat hij persoonlijk graag zou willen, maar intussen allang een feit. Op het World Water Forum in 2000 in Den Haag is besloten dat drinkwater geen menselijk recht maar een menselijke behoefte is, en dus verhandelbaar. Dat idee werd vervolgens omarmd door o.a. de VN, de Wereldbank en het IMF, overtuigd als zij zijn dat de vrije markt alles het beste kan managen, en ook vastgelegd in diverse handelsverdragen. Op Europees niveau zijn ze er nog niet in geslaagd om het ook officieel te maken, maar in de praktijk is drinkwater al op heel veel plekken geprivatiseerd.

 10. Ik ben voor de vrije markt economie, maar wel met een overheid die van afstand toekijkt en waar nodig halt roept, het z.g. Rijnland model.Ik zie geen enkele toekomst in een sturende en dirigerende overheid, het failliet hebben we gezien in de DDR, de Sovjet Unie en het China onder Mao. Wat de toekomst van de mensheid betreft: ik ben- in tegenstelling tot jou- geen pessimist, maar een optimist.Ik geloof in de creativiteit, de inventiviteit en het technologisch vermogen, gecombineerd in het overlevingsinstinct van de mensheid.

Reacties zijn gesloten.