EU wil schaarse natuurgebieden in de etalage zetten

Met de passende greenwashmanagementpraat in perfect eiland-Engels vertelt iemand met een aartsnederlandse achternaam dat er offers gebracht moeten worden voor de energierekening en dat die offers gecompenseerd kunnen worden, dankzij de medewerking van de overheid. Regent’s Park gepresenteerd als natuurmonument – op zich al onthullend.

Van bij de buren:

Europa bereidt momenteel een wet voor om natuurgebieden te laten exploiteren door bedrijven via biodiversity offsetting. Dit systeem compenseert het verlies met een stuk grond elders. (…) Natuurcompensatie maakt dromen waar is een satirische documentaire. We zien erin hoe een ambitieus projectontwikkelaar Regent’s Park in hartje Londen wil ontginnen. Zij is enthousiast, want zij weet dat de biodiversity offsetting-wet haar die mogelijkheid geeft. Dus begint een expert de bedreigde beestjes te tellen en de hoeveelheid bloemen en vlinders, zodat zij die vernietigde natuur nadien elders kan compenseren.

(Lees verder bij de bron)

Bron van het filmpje en het verhaal van De Wereld Morgen.

3 gedachten over “EU wil schaarse natuurgebieden in de etalage zetten”

  1. Hmmm… waar kennen wij dat toch van.. welke lobbycraat in Nederland gaf toen ook in aan de Boeren en Visserij lobby. OH JA HENKIE BLEEKER!

    Het lijkt nu wel of ze Henkie buiten spel gezet hebben de de lobby nu direct naar Brussel is gegaan om TOCH eventjes hun zin te krijgen. Want buiten de Bijen genocide moet natuurlijk de rest ook kapot.

  2. Sorry, maar ik moest echt gelijk denken aan dat Henk Bleeker plan die natuurgebieden en hun verbinding in ging ruilen zodat “boeren” wel een mooier slootje aan konden leggen als “compensatie” samen met wat “private partners”. Totaal gestoord.

Reacties zijn gesloten.