Wie weet worden de voedselbanken van voedsel voorzien binnenkort

Het lijkt mij onvoorstelbaar dat een Kamerlid van de ChristenUnie de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan even anders noemt, maar ja, als Engels goed genoeg was voor Jezus…

Kamerlid Carla Dik-Faber werkt aan een initiatiefwet om voedselverspilling tegen te gaan. Door deze ‘Good Samaritan law’ kunnen supermarkten niet aansprakelijk worden gesteld als ze voedsel weggeven aan de voedselbank. Dik-Faber: ‘Er zijn nu 70.000 gezinnen in Nederland die afhankelijk zijn van de voedselbank. Terwijl er bij de supermarkten jaarlijks voor 2 miljard euro aan voedsel wordt weggegooid.’

Maar goed, Carla Dik-Faber bereidt een initiatiefwet voor die het mogelijk moet maken dat door supermarkten afgedankte voedingsmiddelen naar voedselbanken worden doorgeschoven.
Het is iets, al blijft de hele noodzaak van die voedselbanken een schande.

3 gedachten over “Wie weet worden de voedselbanken van voedsel voorzien binnenkort”

 1. kunnen supermarkten niet aansprakelijk worden gesteld als ze voedsel weggeven aan de voedselbank

  Sinds wanneer is dat van kracht?

  Paar weken terug vroeg ik aan een medewerkster van een supermarkt, of ik wat restanten van groente (bladeren/ stronken e.d.) mee kon krijgen om deze in de bak van m’n hagedis te gooien. Niet voor ‘David Icke’ zelf, maar voor de rest wat onderdeel uitmaakt van de biotoop (terrarium).

  Daar kreeg ik te horen dat het sinds kort niet meer mag. Een oude dame, die eerder (bijna) verrot fruit meekreeg om aan vogels te voeren, kreeg ook niets meer mee.

  Bovenstaande staat uiteraard los van de verdere (overigens schandalige) verspilling, maar is dat “net” ingevoerd? Maandag ook even belletje plegen naar de lokale voedselbank, dus..

 2. Strak plan van Carla Dik-Faber. Kunnen er nog meer mensen naar de voedselbank worden doorverwezen zodat de huren weer verder omhoog kunnen en er weer meer te graaien valt voor de grootgraaiers. Komt helemaal goed met B.V.Nederland.

 3. Dankzy de Grootbanken zitten we in een crisis en mogen de slachtoffers naar de voedselbank.
  Vroeger hadden we gaarkeukens voor de armen maar we gingen vooruit nu zyn het banken.

Reacties zijn gesloten.