Beursspeculanten subsidiëren anti-EU campagne

Britse beursspeculanten steken miljoenen in een campagne om de Britten te bewegen uit de EU te stappen. De reden? In de nasleep van de wereldwijde financiële crisis van 2008 heeft de EU  het optreden van hedgefondsen aan strenge regels gebonden.  Het roekeloze gedrag van deze hedgefondsen leverde een belangrijke bijdrage aan het ontstaan van de financiële crisis en de EU zou een herhaling graag voorkomen:
Class-war-3-8-11-color-320x236

Zonder de [door de EU opgelegde] beperkingen zouden hedgefondsen – die gespecialiseerd zijn in riskante korte termijn beleggingen –  volgens een analyse van deze krant jaarlijks 250 miljoen Britse pond besparen. Bovendien zouden de regels die grenzen stellen aan de bonussen die hedgefonds managers in hun zak kunnen steken, regels die bedoeld zijn om paal en perk te stellen aan het roekeloze gedrag van deze managers, in gevaar komen wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.

M.a.w.:  speculanten willen gewoon veel poen in hun zak kunnen steken en voor de rest niks.  Dat de wereld in 2008 langs de rand van de afgrond scheerde en dat u en ik nog steeds de prijs betalen voor de hebzucht  van speculanten, interesseert hen geen zak.

Uiteraard heeft het volgens de betrokken hedgefondsen allemaal  niets te maken met hebzucht, maar is het een uiting van bezorgdheid over het gebrek aan democratie binnen de EU.

Lees verder bij The Independent