20 september: manifestatie in Brussel tegen TTIP en CETA

Aan de vooravond van de EU top van handelsministers in Bratislava (op 22 september) wordt er in Brussel een grote manifestatie tegen de vrijhandelsverdragen TTIP en CETA georganiseerd. De manifestatie vindt plaats vlakbij de gebouwen van de Europese Commissie.

220px-trade_and_investment_meeting_at_g8_summit_2013
G8-topontmoeting over TTIP in Enniskillen, Noord-Ierland op 17 juni 2013 Illustratie: Wikipedia

De manifestatie onder de heldere titel “Stop TTIP en CETA” begint om 17:00 (in de Wetstraat) (verzamelen vanaf 16:30) Er zijn acht verschillende verzamelplekken, al naar gelang de inhoudelijke belangstelling en bezorgdheid. Om 18:00 uur komen al die blokken tezamen voor een gigantische ‘flashmob’. Dit zal voor het Schuman-plein zijn, waar het gebouw van de Raad van de EU staat (leer nog even het koor van Les Miserables, als u daaraan mee wilt doen). En vanaf 19:00 begint een ‘alternatief feest’. Een deel van de organisatoren van de manifestatie (met name D19/20) organiseert vervolgens een nachtje doorhalen (Nuit Debout, bien sûr). De volgende ochtend gaan de pasja’s van de Commissie aan de gang om de handelstop van Bratislava voor te bereiden. Het idee is om die waterdragers van de grote bedrijven duidelijk te maken dat we CETA niet willen, en daarna TTIP en TiSA, en alles wat ze weer zullen bedenken, ook niet.

Het zal duidelijk zijn dat hier veel mensen voor nodig zijn, dus komt allen 20 september naar Brussel, en laat ze daarna niet meer met rust.

Meer informatie bij Globalinfo en StopTTIP