G20 Hamburg: “En toen ging de stad wild”

“It’s out control really”. Dat is het antwoord dat de vrouw geeft die achter de infobalie staat in het mediacentrum. Onze vraag was welke acties waar precies plaatsvinden.
Het mediacentrum dat gevestigd is in het voetbalstadion van FC St. Pauli is zowat het zenuwcentrum om aan info te komen over de verschillende acties tegen de G20. Maar op vrijdagochtend weten ze het dus zelf ook niet meer zo goed in het mediacentrum.

Er komen beelden binnen van brandende auto’s en van gemaskerde groepen die grote ketens aanvallen in één van de grote winkelstraten van Hamburg. Het zijn acties die uitgevoerd worden door enkele tientallen personen, maar de korrelige beelden worden gauw opgepikt door grote media en gaan viraal op twitter.

Dit soort acties zijn symptomatisch voor de chaos die er al was tijdens de nacht van donderdag op vrijdag en voor de rest van de dag die nog moest komen. Nadat de politie donderdagavond een betoging uiteen had gedreven, waren er de hele nacht lang kleine relletjes in de wijk St. Pauli. En blijkbaar waren enkele harde kernen in de vroege ochtend uit op wraak.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be