Welcome To Hell

Op het acht uur journaal hoorden we dat een paar actievoerders in Hamburg zwaargewond waren geraakt omdat ze “van een muurtje waren gevallen”.
Zeker niet goed opgelet, denk je, als je enige bron tenminste uit de woordvoerders van de autoriteiten journalisten van de NOS bestaat.

“Van een muur gevallen”. Zo ziet dat er in werkelijkheid uit.

https://www.youtube.com/watch?v=Cd6fWPSEeRU

Je kunt in de media meer dan genoeg lezen over hoe volkomen losgeslagen het zwarte blok zou zijn. Intussen willen we hier graag wat meer uitleg geven en een samenvatting van de vele verslagen die er intussen zijn, waarover je vrijwel niets in Nederlandse media leest.

Politie neemt Welcome to Hell letterlijk

In Duitsland bestaat een wetje dat je je niet mag vermommen. Zonnebril en sjaal zijn al genoeg om je op te pakken. Of zelfs alleen een clownsneus. Het is geen overtreding, maar een misdrijf. Die wet werd ooit in jaren ’80 bedacht om autonomen lastig te vallen.

Op de “Welcome to hell” demonstratie tegen de G20 en hun politiek van bezuinigen en armoede, waren zo’n 14.000 mensen. Daarvan waren er zo’n 2.000 “gemaskerd”, als je de definitie tenminste heel erg ruim neemt.
De politie dreigde in te grijpen, waarop de organisatie bemiddelde met de mensen van het zwarte blok. Daarop deden de meesten hun sjaals en zonnebrillen af. De onderhandelingen waren gewoon nog gaande met een resterende groep, toen de ME plotseling aanviel, en wel iedereen.

De wet over gemaskerde mensen is duidelijk als smoes gebruikt om extreem politiegeweld in te kunnen zetten.

De demonstratie was op dat moment vreedzaam. Belangrijker nog, de actievoerders stonden op dat moment klem tussen politiekordons en muren. Ze konden geen kant uit. De politie wist dat.

De beelden liegen niet. Geweldloze mensen worden op de grond gebeukt, daarna doorgemept, liters pepperspray verdwijnen in ogen, waterkanonnen delen bloeduitstortingen uit, enzovoorts enzovoorts.

Lees verder bij: Grutjes! 

Volg de auteur ook op Twitter: @GrauweGrutjes