Prinsjesdag: Rutte zet neoliberaal wanbeleid voort

Tijdens de presentatie van een ‘behoedzame begroting’ stelde minister van Financiën Dijsselbloem dat veel mensen de economische groei nu nog niet terugzien in hun portemonnee. Met de plannen van dit kabinet gaat dit voorlopig ook niet gebeuren.
Komend jaar zullen de zorgkosten voor veel mensen verder stijgen. De jaarlijkse zorgpremie wordt naar verwachting met honderd euro verhoogd, net als het eigen risico, ditmaal met 15 euro. Het kabinet probeert dit najaar het schuldenstelsel voor studenten in te voeren. Dit komt bovenop de gigantische bezuinigingsoperatie die onder het mom van ‘decentralisatie’ wordt doorgevoerd op jeugdzorg, AWBZ, bijstand en re-integratie.

Groot nieuws van de afgelopen week zou de kritiek zijn van minister-president Rutte op Wilders’ racisme. Maar terwijl hij stelling nam tegen zijn voormalige gedoger, bagatelliseerde hij het racisme. ‘Misschien moet je twee keer zo vaak solliciteren, maar uiteindelijk kun je met een Marokkaanse achtergrond ook burgemeester van Rotterdam worden.’

Voorlopig is de kans echter veel groter dat je op straat in elkaar geslagen wordt door de politie dan dat je als ‘Marokkaanse’ burgemeester een brief mag schrijven met de lokale PVV-afdeling.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu

1 gedachte over “Prinsjesdag: Rutte zet neoliberaal wanbeleid voort”

  1. Echt neoliberaal VVD speerpunt – bagatelliseren van de xenofobie en discriminatie in Nederland naast alle degraderende sociale problematiek, terwijl de corporatieve winsten worden steeds verder liberaal geoptimaliseerd.

    Indien Rutte (de Premier van “alle” Nederlanders) zou echt menen iets aan de Xenofobie en Racisme in Nederland te willen doen, zou hij Wilders gevraagd hebben hoe ver is de laatste met zijn Deportatie voornemen met betrekking tot allochtonen/buitenlanders.

    (“Hoeveel minder heer Wilders?”, zou Rutte hebben moeten vragen. Oeps, te laat, dIt hebben ze mogelijk reeds in de achterkamertjes van de Torrentje samen afgesproken naar oud Nederlands politiek gebruik)

Reacties zijn gesloten.