Belastinghervorming is inderdaad hoognodig

Een nieuw belastingstelsel is een voornemen van het kabinet. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft hiervoor al een voorzet gegeven.

Omzet en winst gaan weer bepalen hoeveel belasting bedrijven betalen en in welk land. Niet meer de kwaliteit van hun belastingadviseurs, zoals nu het geval is.
(NRCQ)

Belastingparadijs levert op Krapuul met behulp van de zoekfunctie 37 hits op, waarvan 7 met het woord in de kop. Tijd dus voor verandering.

4 gedachten over “Belastinghervorming is inderdaad hoognodig”

 1. Ik geleuf nie dat ze de rijke corporaties geld aan belasting zullen laten betalen, tenminste zolang de maffia van de neoliberalen aan de macht is. Immers belastingontduiking is de meest ontwikkeld sport in de hoogste regionen van de neoliberale VVD.

  Indien je mij niet geleuft, moet je Thatcher geleuven.

 2. @nexus,

  Ik denk evenmin dat dit kabinet iets aan belastingparadijs Nederland wil doen. Maar ik zie het als een voorzetje voor links. Met het rapport van de OESO – bepaald niet een linkse club – kan een tegenvoorstel worden ontwikkeld voor het huidige, al te vriendelijke belastingregime jegens bedrijven.

 3. @Sjaak, de Fransen gingen ons voor en hebben niet alleen de bedrijven aangepakt doch wel ook de drijvende factor erachter – de hoogste persoonlijke inkomens. Anders blijf je bij de gebruikelijke halve maatregelen.

  “Wia A zegt, moet ook B zeggen”

 4. Nexus uiteraard blyfy zyne Doorluchtige majesteit gespaard.
  De Oranjefamily staat imers boven de wet

Reacties zijn gesloten.