Hoopvol bericht over handelsakkoord tussen EU en Canada

Duitsland zal geen handelsakkoord tussen Canada en de Europese Unie tekenen tenzij een investeringsbeschermingsclausule wordt geschrapt die bedrijven toestaat grensoverschrijdende juridische actie tegen regeringen te ondernemen, zei de Duitse minister van Economische Zaken donderdag.
(Globe and Mail [vertaald uit het Engels])

Het handelsakkoord tussen de EU en Canada wordt beschouwd als een opmaat voor het TTIP, het vermaledijde, geheimzinnige handelsakkoord tussen de EU en de VS. Als Duitsland voet bij stuk houdt, zou dat een spaak in het wiel betekenen voor de neoliberale, democratische regeringen passerende machtsuitoefening door grote multinationals.

3 gedachten over “Hoopvol bericht over handelsakkoord tussen EU en Canada”

  1. Niet te vroeg juichen. Sigmar Gabriel is bekend om zijn wispelturigheid en zou zomaar weer van standpunt kunnen veranderen. Zeker als de druk vanuit de EU groter wordt.
    Interessanter is om te achterhalen wat Mutti’s standpunt is. Haar wil wordt wet.

  2. Die handelsakkoorden. Allemaal mooi en aardig maar zolang ik als particulier nog steeds BTW moet betalen over dat wat ik koop uit het buitemland is er mijns inziens geen sprake van vrijhandel, eerder van verkapte diefstal.

Reacties zijn gesloten.