Rutte (VVD) heeft veel meer verstand van economie dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF)

Als we zouden doen waar het IMF voor pleit dan stimuleert dat een race naar de bodem en gaat Nederland naar de haaien, aldus Mark Rutte (VVD) die 7 jaar geschiedenis gestudeerd heeft of zoiets. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is een organisatie voor monetaire zaken. Ze werd samen met de Wereldbank in 1944 met het systeem van Bretton Woods opgericht in het kader van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, en werd in december 1945 voor het eerst officieel in werking gesteld door 29 nationale regeringen. Het is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (wikipedia) maar oppersmurf Mark met zijn kudde hand-opstekende proleten weet het beter.

7 gedachten over “Rutte (VVD) heeft veel meer verstand van economie dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF)”

 1. Oei, mot in het kapitalistische kamp. De winnaars in de concurrentiestrijd in de EU (Duitsland, Nederland, Finland) willen hun positie niet opgeven. Maar de verliezers komen dusdanig in de problemen dat het de hele wereldeconomie bedreigt.

  Rutte is een klein blaaskaakje met een te grote mond en zal toch bakzeil moeten halen.

 2. De EU heeft een vrij groot socialistisch blok (kijk naar bijv Frankrijk) waardoor Rutte op veel punten geen succes zal boeken. De financiele positie van Nederland geeft hem echter wel wat mogelijkheden, en hij heeft natuurlijk de grote corporaties achter zich als rechtse koorbal.

 3. @3 Le Roi,

  Bijzonder interessant bericht. Opmerkelijk is ook dat de multiplicator varieert tussen 0,9 en 1,7. Dus meestal is overheidsstimulans een goede zaak, maar niet altijd. Dat is ook heel logisch. Er bestaat natuurijk een limiet aan het geld dat de overheid kan besteden. Dat variabliteit erkend wordt, is een prima zaak.

 4. Ik mag aannemen dat Rutte ook wel economen in zijn omgeving heeft die hem hierin adviseren?

  Snapt niemand nou dat het belang van het IMF NIET hetzelfde is als het belang van ons Nederlanders? Dat we wereldwijd volledig genivelleerd zouden worden als we niet voor onze belangen opkomen?

  Ik zet mijn kaarten toch liever op onze binnenlandse ‘experts’, dan op het IMF.

 5. Ik vernam dat mevrouw Lagarde zou gezegd hebben dat de overheidsuitgaven op orde brengen niet verkeerd is, maar het lost de crisis totaal niet op. Het maakt erger als je niet goed oplet.

  Daarom zei ze hun advies nu is dat de salarissen verhoogd worden zodat de burgers de ruimte krijgen om uit te geven en dat zou de enige manier zijn om de kar van de economie uit de modder te trekken.

  Mark zit met beide zijn handen op zijn oren en zingt: ” la-la-la-la-la, ik hoor niks, la-la-la-la”

 6. @5 Tja, als het de hele wereld slecht gaat kan het met ons nog steeds helemaal goed gaan? Toch? Dream on! Les één: als het in de hele wereld slecht gaat, gaat het met ons óók slecht.

  @6 la-la-la-la 😆

Reacties zijn gesloten.